Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко не дасть Ющенку втілити мрію

Субота, 14 жовтня 2006, 11:49

У випадку підписання президентом указу про надання воїнам ОУН-УПА статусу ветеранів Великої Вітчизняної війни, КПУ не дозволить прийняти відповідні законопроекти в парламенті.

Про це заявив лідер Компартії Петро Симоненко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у суботу в Києві.

"Указ президента не має ніякої сили, якщо не будуть прийняті відповідні закони Верховної Ради. Я думаю, ми все зробимо у Верховній Раді, щоб знайти прихильників, хто є синами, онуками покоління переможців, щоб вони не зганьбили пам'ять своїх дідів і прадідів... Для цього в нас є всі підстави, і здоровий глузд усе-таки переможе", - сказав Симоненко.

Він підкреслив, що Ющенко готує "ганебний указ", на основі якого повинна здійснитися реабілітація ОУН-УПА.

У той же час, учасники акції, присвяченій річниці створення Української національної армії, вимагають визнання воїнів УПА захисниками незалежності України і встановлення державного свята "День українського війська" 14 жовтня.

Такі вимоги містяться в листі президентові, який зачитав лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок на мітингу в суботу на Майдані Незалежності в Києві.

В інтерв'ю журналістам він висловив упевненість, що просто президентського указу для зняття протистояння між воїнами ОУН УПА і ветеранами радянської армії недостатньо, а необхідно, щоб не менше року проводилася інформаційна кампанія з метою висвітлення справжньої історії участі воїнів ОУН-УПА в розвитку української незалежності.

Після мітингу близько 5 тис. учасників акції, скандуючи "ОУН-УПА - державне визнання!", а також "Героям слава", пройшли маршем до Михайлівської площі, поклонилися пам'ятникові жертвам голодомору.

Потім вони пройшли до пам'ятника Богдану Хмельницькому, біля якого пройшов молебень і приведення до присяги молодих козаків і берегинь.

Після цього кілька учасників акції відправилися покласти квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку і В'ячеславу Черноволу, а основна маса учасників перемістилася до Софійського собору, де в даний час представники Української православної церкви (Київського патріархату) проводять службу біля могили митрополита УПЦ Володимира.

В інтерв'ю журналістам Тягнибок висловив упевненість, що акції пройдуть без провокацій. "Ми як платники податків сподіваємося, що міліція не допустить будь-яких провокацій", - заявив він.

Разом з тим, президент Віктор Ющенко у суботу привітав учасників українського визвольного руху з нагоди 64-й річниці створення Української повстанської армії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...