Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підкинув депутатам привід побитися

Субота, 14 жовтня 2006, 15:55

Президент Віктор Ющенко підписав указ щодо визначення статусу вояків ОУН-УПА.

Про це він повідомив у суботу під час поїздки до Сумської області, повідомляє прес-служба президента.

"Як президент я не визначаю цей статус, але я можу спонукати владу, в тому числі парламент, розглянути це питання і прийняти рішення по суті. Це завдання указу, який я підписав сьогодні вранці", – сказав Ющенко.

Ющенко нагадав, що рік тому доручив уряду створити комісію, яка мала провести ретельне історичне дослідження ролі і місця ОУН–УПА. Комісія завершила свою роботу близько 4 місяців тому, і тепер необхідно, щоб на ґрунті цих досліджень до парламенту було внесено законодавчу ініціативу, яка визначила б статус вояків Повстанської армії.

Президент разом з родиною також взяв участь у церемонії відкриття музею Петра Калнишевського у селі Пустовійтівка на Сумщині.

Віктор і Катерина Ющенки оглянули експозицію та зробили запис у книзі почесних гостей. Вони також поклали квіти до пам’ятника останньому кошовому отаману Запорізької Січі. Крім того, вони вшанували пам’ять і поклали квіти до меморіалу воїнам, що загинули у роки Великої Вітчизняної війни.

Також Ющенко з родиною взяли участь у святковому молебні в Свято-Троїцькій церкві, який провів патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Президент передав патріархові ікону "Євхрастія".

Звертаючись до громади, президент наголосив, що на сьогодні, як і в часи Калнишевського, одним із провідних завдань суспільства є збереження та зміцнення соборності країни. На його думку, створення соборної помісної української церкви також сприятиме здійсненню цього завдання.

Ющенко також позитивно оцінив перспективи створення на Сумщині історико-культурного заповідника "Посулля". Він висловив бажання особисто долучитися до проекту створення заповідника, "подавши цим хороший приклад тим, хто має відношення до сумського регіону".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування