Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук погрожує судом і хоче пов'язати Ющенка фактичними узами

Понеділок, 16 жовтня 2006, 11:07

Голова виконкому "Народний союз "Наша Україна" Микола Катеринчук виступає за кардинальне відновлення її керівництва і погрожує подати в суд за поширення про нього недостовірної інформації.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело".

Як відомо, керівник інформдепартаменту НСНУ Тетяна Мокріді, заявивши про початок інформаційної атаки на НСНУ напередодні з'їзду партії, сказала, що інформація про фінансову кризу в партії є елементом "змови і замовлення", і не виключила, що до цього може бути причетний керівник виконкому НСНУ.

Зі свого боку Катеринчук погодився, що "інформаційна атака проти партії ведеться ззовні і зсередини". "Про заяву Мокріді: я думаю, що це - елемент тиску на мою позицію щодо того, що ми не повинні бути в коаліції з Партією регіонів", - сказав він.

На думку Катеринчука, "задекларувавши свою позицію щодо коаліції з Партією регіонів, я чітко виконав програму партії, з якою ми йшли до виборців, і не порушив статут партії".

"Якщо і далі проти мене буде вестися брудна кампанія, начебто мої помічники і секретарі створили нову партію, з натяком, що це зробив я, то я буду змушений звернутися в суд за поширення брехливої інформації", - додав він.

Стосовно майбутнього з'їзду Катеринчук заявив: "По-перше, я буду просити делегатів з'їзду ухвалити рішення про неможливість участі "Нашої України" у коаліції з Партією регіонів у будь-якому форматі".

"Друге, про що буду просити з'їзд - це відновлення керівництва партії. Усе "старе" керівництво повинно подати у відставку, а з'їзд повинен або прийняти її, або видати мандат довіри цим людям і проводити політику партії і далі", - відзначив він.

При цьому "нашоукраїнець" висловив думку, що "Наша Україна" і БЮТ "повинні бути одною опозицією": "Ми повинні об'єднати усіх поза парламентом. Це повинна бути опозиція до курсу, що впроваджує Партія регіонів, знаходячись при владі".

"Думаю, що лідером опозиції залишиться Тимошенко, а президент буде координатором опозиційної діяльності", - додав він.

Говорячи про можливість президента Віктора Ющенко скласти повноваження почесного голови НСНУ, Катеринчук сказав: "Навіть не хочу розглядати цей варіант. Тому що багато хто вступали в "партію Майдану". Але також багато хто вступали й у "партію Ющенка", розуміючи, що він є моральним демократичним лідером, і тут альтернативи йому просто не може бути".

"До речі, на з'їзді нам також потрібно вирішити - як ми будуємо свої відносини з президентом. Я за те, щоб він став фактичним лідером партії, а не тільки почесним головою, і почав впливати на суспільство не тільки тими повноваженнями, що у нього залишилися після переходу від президентської до парламентсько-президентської системи влади, але і міг спиратися на впливовий політичний інструмент", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування