Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціаліст посварився з Ахметовим

Понеділок, 16 жовтня 2006, 12:16

Директор Маріупольського меткомбинату ім. Ілліча Володимир Бойко обвинувачує "найбільші фінансово-промислові групи" у необґрунтованому підвищенні цін на сировину.

На його підприємстві уточнили, що мова йде про структури, контрольовані підприємцями Ринатом Ахметовим і Вадимом Новінським, пише "Комерсант-Україна".

Як відзначає видання, між найбільшими українськими металургійними групами розпалюється справжня економічна війна.

"Сьогодні серед підприємств, що не входять у бізнес-групи, що контролюють коксохіми, спостерігається виразна тенденція росту цін на кокс. У результаті ми стали заручниками ситуації, яку спровокувала група СКМ",– повідомили на ММК Ілліча.

А Інгулецький ГЗК, працюючи при 50-відсотковій рентабельності, реалізує посередникам концентрат за ціною 137 гривень за тонну, у той же час, вартість того ж концентрату для ММК імені Ілліча складає 260 гривень. При цьому нам пропонують підвищити ціну ще на 50 гривень – до 60 доларів за тонну", - відзначили на комбінаті.

На Інгулецькому ГЗК, підконтрольному "Смарт-груп" Вадима Новінського, розповіли, що ціни міняються виходячи з кон'юнктури ринку залізорудної сировини, інвестпрограми комбінату і взаємин з кожним конкретним покупцем.

"У даному випадку необхідно враховувати, що за поставлений концентрат ММК імені Ілліча винен ІнГЗКу більш 20 мільйонів доларів, причому близько 30 відсотків – прострочена заборгованість",– повідомили на комбінаті.

А у прес-службі Авдєєвського коксохімічного заводу (входить у групу Метінвест, яка керує гірничо-металургійним бізнесом групи "Систем Кепітал Менеджмент" Рината Ахметова) сказали "Зараз коксохім у повному обсязі виконує погоджений із ММК імені Ілліча графік відвантаження коксу, що здійснюється за ринковими цінами. Ціна на кокс на Україні формується тільки під впливом ринкових факторів і говорити про необґрунтований ріст цін на кокс немає підстав".

На думку експертів, тиск, що чиниться на ММК ім. Ілліча, пов'язаний з позицією його директора Володимира Бойка щодо проведення конкурсів з приватизації держпакету акцій "Комсомольського рудоуправління" і добудови Криворізького ГЗК окисних руд.

На думку учасників ринку, відповідно до умов конкурсу з продажу 38,14% акцій ВАТ "Комсомольське рудоуправління", перемогти в конкурсі може тільки одне підприємство – ММК ім. Ілліча.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування