Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати "відірвались" на бюджеті по повній програмі

Понеділок, 16 жовтня 2006, 13:42

Голова Бюджетного комітету Верховної Ради Володимир Макєєнко стверджує, що перенесення дати розгляду у першому читанні проекту держбюджету на 2007 рік пов'язано з тим, що до комітету надійшло дуже багато пропозицій від депутатів.

Про це він заявив у понеділок після закінчення погоджувальної ради.

"Це перший бюджет нинішньої Верховної Ради і поправок було більше 3600. У нас навіть є один народний депутат, який пропонував збільшити видаткову частину бюджету на 17 мільярдів гривень", - зазначив Макєєнко.

При цьому голова комітету відмовився назвати прізвище цього депутата та поскаржився, що "комітет вимушений усе це розглядати".

"Ми порахували із секретаріатом комітету, що якщо на розгляд однієї пропозиції будемо виділяти по 5 хвилин, то нам на все знадобиться 24 робочі дні по 12 годин кожен день, без перерв", - сказав він.

Макєєнко також повідомив, що Бюджетний комітет засідає щодня, і висловив упевненість, що бюджет буде розглянутий Верховною Радою вчасно: "Ми пройдемо і перше, і друге, і третє читання, і в цілому".

Також, за словами Макєєнка, в роботі Бюджетного комітету зараз дуже важко знайти золоту середину - де політика, а де конкретика.

"Усі політичні питання, хоча їх і важко знайти в бюджеті, виносимо на розгляд робочої групи і наступне засідання робочої групи відбудеться 20 жовтня", - додав депутат.

Водночас, голова Комітету фінансів і банківської діяльності Петро Порошенко висловив сумнів, що депутати підтримають проект бюджету, запропонований урядом, у першому читанні, якщо туди не будуть внесені суттєві корективи.

"Як то, використання коштів на стабілізаційний фонд, в якому чітко не визначено напрямок використання цих грошей, а йдеться про мільярди гривень", - зазначив член "Нашої України".

Також Порошенко висловився за те, щоб у роботі над проектом бюджету були реалізовані концепції зниження податкового тиску.

Зі свого боку один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов висловив переконання, що "весь політичний галас, який зараз зчинила опозиція, - це є просто політичний піар і не більше того".

На його думку, ще зарано робити якісь оцінки, адже Верховна Рада тільки прийняла бюджет і ще навіть не приступала до його розгляду.

Кушнарьов також переконаний, що остаточний варіант бюджету буде "дуже відрізнятися від того, який є сьогодні, що так нищівно критикує опозиція".

Водночас член Партії регіонів відзначив і позитив такої критики: "Хай критикують, в цьому теж є користь. Дещо з того, що говорить опозиція, врахує і комітет, і Верховна Рада".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...