Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович потихеньку підриває вступ України до СОТ?

Понеділок, 16 жовтня 2006, 14:16

 

На погоджувальній раді лідерів фракцій Верховної Ради у понеділок було ухвалено рішення про перенесення на наступний пленарний тиждень парламентських слухань щодо підготовки вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це журналістам заявив член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що це в жодному разі не може зупинити розгляд законопроектів стосовно вступу України до СОТ.

Від імені комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності, який він очолює, Порошенко висловив обурення з приводу того, що до парламенту уряд лише подав список назв законопроектів, які мають бути розглянуті до середини листопада, але самих текстів законопроектів ще немає.

За його словами, уряд має подати терміново "СОТівські законопроекти або чітко задекларувати, що український уряд не має на меті сприяти вступу України до СОТ і бере на себе відповідальність за зрив процесу ухвалення відповідних законопроектів".

Порошенко заявив, що перенесення слухань не повинно вплинути на процес вступу України до СОТ, оскільки є рішення Ради національної безпеки та оборони з цього приводу.

Він не виключив, що у разі затягування урядом із внесенням законопроектів щодо СОТ окремі депутати можуть самостійно вносити законопроекти, які регулюють питання, необхідні при вступі до цієї організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування