Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пообіцяв, що СОТ буде під Новий Рік

Понеділок, 16 жовтня 2006, 14:19

Спікер Олександр Мороз вважає, що всі закони, необхідні для вступу України до СОТ, можуть бути ухвалені до початку грудня.

"Питання по процедурі (вступу до СОТ) розглядатимуться в лютому, тому нам бажано ухвалити до грудня місяця всі законопроекти", - сказав Мороз на брифінгу у понеділок.

За його словами, на цьому пленарному тижні заплановано розглянути два законопроекти щодо СОТ, "зареєстровано ще 3, у четвер надійдуть 12 і залишиться ще 5".

Мороз також зазначив, що відповідну ініціативу Верховної Ради підтримує і Кабмін, зокрема на зустрічі з прем’єром Віктором Януковичем він "отримав підтвердження того, що ці законопроекти можуть бути підготовлені і ухвалені Верховною Радою".

На прохання прокоментувати заяву посла Європейської Комісії в Україні Ієна Боуга про те, що через неухвалення цих законопроектів на цьому тижні вступ України до СОТ може бути перенесений на наступний рік, Мороз сказав:

"Кожен хто говорить, він думає, що говорить. Я коментувати цього не буду. Я з упевненістю можу сказати, що на цьому тижні 20 законопроектів Верховна Рада не ухвалить".

При цьому Мороз вчерговий раз спростував, що під час візиту до Москви обговорював питання синхронізації вступу України до СОТ із Росією.

"Я таких дурниць в Москві не говорив і представники різних фракцій, які там були і брали участь у переговорах, не можуть навести жодного прикладу, щоб ми порушували тему синхронізації вступу до СОТ України і Росії", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування