Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Морозу рейтинги не потрібні, бо Ющенко перша особа в державі

Понеділок, 16 жовтня 2006, 14:39

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що президент є першою особою в державі.

Про це голова Верховної Ради заявив у понеділок на прес-конференції.

На питання, хто, на його думку, є першим, другим та третім при розподілі повноважень між президентом, головою Кабміну і головою Верховної Ради, Мороз відповів: "Ніде в Конституції рейтинги не проводяться і ранжири не виставляються, кожен відповідає за свою справу".

Реклама:

"Я вважаю, що в державі глава держави – президент, і нема жодних сумнівів щодо цього. Голова виконавчої влади – прем’єр, голова законодавчої влади – голова ВР і всім вистачає повноважень", - сказав спікер.

"Той, хто хоче розставляти місця – нехай розставляє, як вважає за необхідне. Я при цьому залишаюсь при думці, що президент перша особа в державі", - додав він.

Коментуючи долю законопроекту про Кабінет міністрів, Мороз повідомив, що варіант законопроекту від секретаріату в парламенті не зареєстровано.

ВІДЕО ДНЯ

"Навпаки, зареєстровано законопроект, який надійшов від Кабміну. Я дав доручення комітетам і фракціям сьогодні розглянути цей проект, і, якщо надійде ще документ від секретаріату президента, вони будуть разом розглянуті", - сказав Мороз.

На питання про бюджет, Мороз зазначив, що розгляд держбюджету перенесено у зв’язку з тим, що надійшло багато пропозицій від фракцій, Рахункової палати, президента та інших суб’єктів законодавчої ініціативи.

"Ці пропозиції треба врахувати та збалансувати", - сказав Мороз.

Ще однією причиною перенесення стала відсутність першого віце-прем'єра Миколи Азарова, який перебуває на лікуванні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування