Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ПОПРОСИЛА ЮЩЕНКА ДОПОМОГТИ РОЗІБРАТИСЯ З МОРОЗОМ І ЯНУКОВИЧЕМ

Понеділок, 16 жовтня 2006, 15:12

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звернулась до президента Віктора Ющенка з проханням посприяти ухваленню закону про опозицію.

У поширеному прес-службою БЮТ тексті листа до президента наголошується, що "сьогодні триває цілеспрямоване блокування підготовки і ухвалення Закону про опозицію двома представниками влади - Морозом та Януковичем".

"Свідомо саботується приведення до цивілізованих стандартів відносин між представниками влади та опозиції. Проурядова коаліція усуває опозицію від контролю за діями Кабінету міністрів, таким чином породжуючи безвідповідальність і безкарність чиновників", - йдеться у листі.

Тимошенко вказує, що Янукович та Мороз "крок за кроком згортають соціальні програми, на яких базувалася передвиборча програма президента".

"Колосальне скорочення видатків бюджету на соціальну сферу все більше нагадує фінансовий геноцид в Україні. Триває брутальне лобіювання партійних бізнесів представниками політичних сил, які входять в антикризову коаліцію", - наголошує лідер БЮТ.

Вона відзначає те, як "безцеремонно, не зважаючи ні на думку громадськості, ні на принципи справедливості" , голова Фонду держмайна розробляє "спеціальні умови приватизаційних конкурсів для своїх однопартійців – бізнесменів-соціалістів".

"Уряд Януковича запроваджує стандарти економічної дискримінації регіонів. Сьогодні в ручному режимі із зловживаннями перерозподіляються державні кошти для повернення ПДВ, несправедливо, з преференціями для одного регіону, перерозподіляються субвенції з державного бюджету", - вказує Тимошенко.

"Безумовно, в такій ситуації надання прав контролю опозиції не входить у плани Януковича-Мороза. Саме тому Янукович відмовляється від зустрічей з опозицією для обговорення концепції Закону про опозицію. Саме тому Мороз вже вдруге відмовляється провести нараду щодо Закону про опозицію. Цим двом політикам потрібна безконтрольність та безвідповідальність влади", - вважає лідер БЮТ.

Тимошенко просить президента, "використовуючи повноваження, якими його наділив народ на президентських виборах, покласти край спробам Януковича і Мороза створити умови для безконтрольного, системного зловживання владою".

"Ми просимо зібрати нараду за вашою участю та запросити прем’єр-міністра, голову Верховної Ради, лідерів опозиційних фракцій для спільного обговорення і напрацювання концепції Закону про опозицію і ухвалення його протягом цього сесійного тижня", - наголошує Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування