Янукович співчуває "нашоукраїнцям", але вони негативно впливають на уряд

Понеділок, 16 жовтня 2006, 18:01

Прем’єр Віктор Янукович вважає, що невизначеність "Нашої України" щодо коаліції негативно впливає на роботу міністерств, які очолюють представники цього блоку.

"Питання міністрів, які працюють в уряді від "Нашої України" є відкритим, цей політичний процес негативно впливає на роботу міністерств", - сказав Янукович на прес-конференції в понеділок.

"Я розумію своїх колег міністрів, я висловив їм своє співчуття, коли, попрацювавши два місяці в уряді, вони потрапили в складне становище", - додав прем’єр.

Янукович додав, що у зв’язку з цим він не буде наполягати "на негайному вирішенні цього питання".

"Але ми вважаємо, що намагання президента і прем’єра щодо створення широкої коаліції залишаються відкритими. Сподіваюсь, розбіжності будуть враховані при підписанні коаліційної угоди, якщо це станеться", - додав прем’єр.

Він також повідомив, що при підготовці бюджету на наступний рік треба враховувати не тільки думки коаліції, але й опозиції і президента України.

Водночас Янукович наполягає на якнайшвидшому ухваленні закону про Кабінет міністрів.

"Ми повинні мати повноваження згідно з новою Конституцією. Без повноважень ми не можемо працювати", - обурився Янукович.

Прем’єр додав, що законопроект розглядався на засіданнях уряду, до якого входять і представники "Нашої України".

"Ми зробили пропозиції президенту України подати цей законопроект як першочерговий. Ми почекали, але не дочекалися (згоди Ющенка) і відіслали цей законопроект. При чому на вимогу парламенту", - сказав Янукович.

Він додав, що працював над цим законопроектом ще у 2002 році, коли тільки прийшов на посаду прем’єра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...