Вітренко погрожує Луценку судом і попереджає, що час рятувати український "Титанік"

Вівторок, 17 жовтня 2006, 11:17

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко обіцяє подати в суд на міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за наклеп.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На питання про те, що Луценко звинуватив представника ПСПУ в нападі на міліціонера під час антифашистської акції, Вітренко відповіла: "Так, хтось бризнув (з балончика). Але там була така метушня і міліція просто почала розправлятися з демонстрантами".

"Я не можу дати сто відсотків, що це був член саме нашої партії. Що стосується Луценка, то він бреше. Спочатку він звинуватив Володимира Марченка в цьому. Потім він заявив, що це був Харитонов, ще один член нашої партії. Коли усе з'ясувалося, Луценко нібито вибачився", - відзначила лідер ПСПУ.

"Але не перед нами і ми обов'язково подамо на нього в суд за наклеп. Видно, Юра забув, що саме ми проводили його в політику, були в нього вдома, у батька-комуніста, вчили його правді, політиці... Навчили на свою голову!", - додала вона.

За словами Вітренко, напередодні проведення акції "президент Ющенко дзвонив, просив або скасувати акцію, або хоча б обмежити кількість людей на Хрещатику, або зовсім їх забрати".

"Але я не могла відмовитися від мирної антифашистської акції, що у нас була давно заявлена! Так, ми вважаємо цих бандерівців помічниками фашистів. Але в моїх інтересах було, щоб цей мітинг пройшов мирно і без ексцесів. Адже я не Юля Тимошенко, яка б закликала на барикади або до захоплення адмінбудівль!", - додала вона.

Щодо позиції прем'єра Віктора Януковича про вступ України в НАТО Вітренко зазначила: "Він жодного разу не заявив, що Україна не хоче в НАТО. І їхні розбіжності з Ющенком стосуються тільки темпів і термінів входження в Альянс. Ющенко хоче "усе й негайно", а Янукович – поступово".

"Зовсім нещодавно в газеті "Washington Post" вийшла стаття Януковича, суть якої зводиться до наступного: Україна повинна стати центром євроатлантичного світу. Які ще сумніви?", - додала вона.

Наостанок Вітренко відзначила, що їй "дуже подобається фільм "Титанік": "Отож корабель "Україна" зараз тоне і зовсім не час обговорювати, якого кольору занавісочки в каютах. Корабель потрібно рятувати!".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News