Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київська влада взяла штурмом Бессарабку

Вівторок, 17 жовтня 2006, 11:57

За допомогою правоохоронних органів київська влада успішно здійснила захоплення адміністративного будинку Бессарабського ринку і призначила нового директора.

Близько 11 ранку понеділка до головного входу найбільшого ринку Києва почали стягатися знакові столичні чиновники, їхні охоронці і міліція, пише "Дело".

Керувала операцією зі зміни влади на ринку заступник голови Київської міськадміністрації Ірена Кильчицька.

Серед представників муніципальної влади були помічені начальник управління внутрішнього фінансового контролю й аудиту Володимир Головач, начальник управління комунальної власності Анатолій Чуб, а також начальник управління з питань торгівлі і побуту Василь Щербенко.

Заступник директора Бессарабки Сергій Шаргородський і група торговців відмовилися пускати Кильчицьку в адмінбудівлю ринку.

Кильчицька час від часу намагалася переконати торговців у тому, що "ринок це не приватна крамничка директора", а комунальна власність.

Вона наполягала на тому, щоб її пустили в будинок. Однак її все одно не пускали. Заступник директора відмовлявся давати ключі від входу, а в народі кричали, що "наглядач від Черновецького їм не потрібен".

Кильчицька кілька разів зв'язувалася по мобільному із секретарем Київради Олесем Довгим — радилася, що робити далі.

Через годину до Бессарабки під'їхало кілька міцних чоловіків із залізними ломами, які за 15 хвилин зламали двері і зайшли до приміщення. Пресу в будинок не пустили.

"На стіл директора Бессарабки Анатолія Плахотнюка було покладено розпорядження мера про призначення нового в.о. директора Бессарабського ринку — Алли Буцан. Ірена Кильчицька сказала, що "Буцан призначено на посаду виконуючого обов'язки директора ринку "тільки на час хвороби чинного директора", - пише видання.

Тепер старе керівництво ринку буде подавати позов проти дій Київміськадміністрації. "Ми будемо подавати на Київміськадміністрацію до суду і з приводу розпорядження, і з приводу незаконного зламування комунального підприємства", — заявив Шаргородський.

Комісія Київміськадміністрації у вересні прийшла до висновку про те, що ринок працює неефективно, відрахування в бюджет міста "смішні".

Кильчицька стверджує, що в результаті перевірки роботи Бессарабського ринку виявлені великі фінансові порушення.

Мова йде про зловживання на суму близько 8 млн. грн., які, як встановила комісія з його перевірки, за останні 1,5 роки недоодержав бюджет Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування