Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов програв Шокіну тисячу гривень

Вівторок, 17 жовтня 2006, 12:04

Шевченківський районний суд задовольнив адміністративний позов заступника генпрокурора Віктора Шокіна про захист честі, достоїнства і ділової репутації до народного депутата Олександра Турчинова.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Приводом для позову стало інтерв'ю Турчинова газеті "Сегодня", у якому він звинуватив заступника генпрокурора в причетності до витоку інформації, що призвело до зриву операції із затримання колишнього начальника департаменту оперативної служби МВС Олексія Пукача, підозрюваного в організації убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Турчинов заявив тоді наступне: "Установлено, що заступником генпрокурора Віктором Шокіним був організований витік інформації щодо місцезнаходження генерала Пукача через журналіста газети "Сегодня" Олександра Корчинського".

Шокін сказав, що висловлення Турчинова не відповідають дійсності.

Позов Шокіна Шевченківський райсуд задовольнив у повному обсязі, зобов'язавши Турчинова визнати розповсюджені ним відомості недостовірними, спростувати їх у газеті "Сегодня" і відшкодувати моральний збиток, перерахувавши Шокіну тисячу гривень.

Слід зазначити, що сума, відсуджена Віктором Шокіним, на кілька порядків більше, ніж компенсації, зазвичай одержувані політиками, коли вони виграють судові позови про захист честі і достоїнства.

Наприклад, народний депутат Євген Кушнарьов, подавши такий позов проти глави МВС Юрія Луценка, як моральну компенсацію одержав 1 гривню, а народний депутат Микола Мартиненко моральний збиток, завданий йому колишнім держсекретарем Олександром Зінченком, оцінив у 1 копійку, відзначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування