Віра Іванівна попросила в Януковича газу і грошей

Вівторок, 17 жовтня 2006, 13:47

Губернатор Київщини Віра Ульянченко вважає, що до оцінки діяльності керівників областей уряд має підходити з професійної, а не з політичної точки зору.

"Мені б хотілося, щоб до цієї проблеми підходили професійно і без політичних уподобань", - сказала Ульянченко на прес-конференції, відповідаючи на питання про її ставлення до ініціативи уряду щодо звільнення губернаторів.

"Якщо ми маємо губернатора, який ефективно і ініціативно працює у своїй області, то я думаю, що до нього не потрібно причеплювати якісь партійні бірочки. Якщо це бажання звільнити тільки для того, щоб контролювати цю область, бо вона є чимось приваблива, то це викликає відповідну реакцію", - додала вона.

Водночас Ульянченко констатувала, що "губернатор – це посада не вічна і колись, звичайно, губернаторів будуть змінювати".

Свої відносини з нинішнім урядом губернатор охарактеризувала як "нормальні і ділові".

"Я на сьогодні не маю жодних проблем. Усі рішення, які не йдуть в розріз із програмою президента й інтересами людей, ми виконували і виконуємо сьогодні", - сказала вона, додавши, що якщо надалі позиція уряду суперечитиме позиції президента, то вона піде зі своєї посади.

Також Ульянченко повідомила, що у вівторок вона зустрічалася з прем’єром Віктором Януковичем для обговорення поточних питань і проблем Київської області.

За її словами, вона повідомила прем’єру про те, що Київська область на 100% готова до зими, однак існують певні проблеми, зокрема, "немає ціни та лімітів газу".

"Сьогодні прем’єр-міністр дав доручення міністру палива та енергетики і це питання сьогодні має бути вирішено", - сказала Ульянченко.

Також, за її словами, під час зустрічі з Януковичем вона обговорила проблеми держбюджету на 2007 рік, зокрема, питання недостатнього фінансування органів місцевого самоврядування.

Крім того, Ульянченко розповіла, що на зустрічі йшлося також про "проблеми в інвестиційному плані", зокрема про відновлення вільних економічних зон, серед яких зона у місті Славутич.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...