Віра Іванівна розсекретить військові документи і побудує аеропорт

Вівторок, 17 жовтня 2006, 14:29

Київська облдержадміністрація пропонує Кабміну дати дозвіл на будування міжнародного аеропорту у місті Узин Білоцерківського району на Київщині.

Про відповідні результати своєї зустрічі з прем’єром Віктором Януковичем на прес-конференції у вівторок повідомила губернатор Київщини Віра Ульянченко.

"Ми залишили у Кабінеті міністрів проект постанови, в якій Кабінет міністрів має надати право київській облдержадміністрації провести тендер на техніко-економічне обґрунтування даного проекту і, відповідно, надати можливість працювати з центральним проектним інститутом Міністерства оборони, який свого часу працював з військовим аеродромом, щоб був в Узині", - сказала вона.

"А це означає, що треба розсекретити документи, де ми маємо побачити, яка інфраструктура закладена на цій території", - додала губернатор.

Ульянченко зазначила, що проект будівництва аеропорту є інвестиційним і "є декілька компаній, які в ньому дуже зацікавлені".

При цьому вона не уточнила назви зацікавлених компаній, так і ймовірний обсяг коштів, необхідних на будівництво аеропорту, зазначивши, що про фінансову сторону проекту "можна говорити тільки після того, як будуть розсекречені документи".

Місто Узин розташоване у Білоцерківському районі Київської області. До середини 90-х років там була розміщена авіаційна база важких стратегічних бомбардувальників, які були ліквідовані у зв’язку з приєднанням України до угоди про нерозповсюдження ядерної зброї.

Тепер на цьому місці знаходиться аеродромно-технічний комплекс, авіаційна база "Узин".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування