Друг Гонгадзе вважає, що він став жертвою політтехнології

Вівторок, 17 жовтня 2006, 15:15

Колишній товариш і колега загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Лаврентій Малазонія вважає, що Гонгадзе став жертвою політичної технології.

Про це він заявив у вівторок в Апеляційному суді Києва, даючи свідчення у справі про вбивство Гонгадзе, повідомляє УНІАН.

На думку Малазонії, з початку 2000 року "Гонгадзе був приречений".

Це своє висловлення він пояснив тим, що комусь із політиків потрібна була людина, зокрема, із середовища журналістів, для того щоб надалі вирішувати свої політичні питання, час від часу використовуючи тему, яка потім була втілена в життя, тобто зникнення й убивство відомого українського журналіста, яким став Гонгадзе.

За словами Малазонії, національність Гонгадзе, його зв'язки, його робота, його біографія могли стати приводом після зникнення журналіста для маніпулювання.

"Ті люди, які обрали таку технологію... Їм потрібна була така людина, з якої можна вибудовувати безліч версій", щоб піти від прямої відповіді, хто винен у зникненні й убивстві журналіста".

Відповідаючи на уточнююче питання суду чи став Гонгадзе жертвою цієї технології, Малазонія сказав: "Думаю, що так".

У той же час, відповідаючи на питання, що стосувалися безпосередньо журналістських публікацій Гонгадзе, Малазонія говорив, що "нічого такого не було, за що можна було убити".

"В Україні були журналісти, які більше допікали ту владу в той час", - додав він. У контексті сказаного свідок додав, що "статті Гонгадзе не були образливими, вони були різкими".

Говорячи про поїздку в Таращу з журналістами Оленою Притулою, Костянтином Аланія і Людмилою Добровольскою, де було знайдено нібито тіло Гонгадзе, Малазонія засвідчив судові, що він особисто заходив у таращанський морг і бачив тіло, яке було знайдено в лісі поблизу цього міста.

За його словами, "не можна було довідатися, кому воно (тіло) належало... Воно було пошкоджене. Воно було без голови, майже не було шкіри. Те, що могло нагадувати м'язи, - вони виглядали віддалено, а самі останки були загорнені в целофан".

На думку Малазонії, яку потім у розмові підтвердив судмедексперт Воротинцев, тіло пролежало в землі щонайменше два місяці.

Відповідаючи на уточнююче питання суду, чи може він стверджувати, що це тіло колись належало Гонгадзе, Малазонія відповів: "По тому, що я побачив у Таращі, у мене були великі сумніви, що це тіло може належати Гії... І дотепер також ставлюся скептично".

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування