Ющенко пояснив Морозу, чому сам взявся за Кабмін

Вівторок, 17 жовтня 2006, 15:26

Президент Віктор Ющенко обговорив з головою Верховної Ради Олександром Морозом питання Державного бюджету – 2007, закону про Кабмін та інші.

Як повідомляє прес-служба президента, серед головних тем розмови були також проект Державної програми економічного і соціального розвитку на 2007 р., ситуація із законодавчим забезпеченням вступу України до СОТ, перспективи прийняття пакету антикорупційних законопроектів.

Говорячи про законопроект про Кабмін, президент нагадав, що підготовлений урядом документ не враховує більшості зауважень, висловлених секретаріатом президента, і містить ряд положень, які не узгоджуються з Конституцією.

Відтак глава держави прийняв рішення до кінця цього тижня внести на розгляд Верховної Ради власний проект Закону "Про Кабінет міністрів".

Президент також виклав свої зауваження до проекту Держбюджету на наступний рік, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, він наполягає зробити прозорішим управління бюджетними ресурсами, забезпечити фінансування соціальних видатків на рівні, не нижчому 2006 року, посилити державну підтримку найбільш соціально вразливих верств населення, підтримку інноваційної діяльності, активніше сприяти розвитку малого і середнього бізнесу.

Президент також висловив стурбованість ситуацією, яка склалася із законодавчим забезпеченням вступу України до СОТ та наголосив, що має намір використати свої конституційні повноваження, щоб забезпечити виконання всіх необхідних процедур, пов’язаних зі вступом до цієї організації.

Співрозмовники також обговорили перспективи прийняття пакету з шести антикорупційних законопроектів, які Ющенко подав на розгляд парламенту.

У свою чергу спікер Верховної Ради поінформував президента про результати свого візиту до Росії.

Під час візиту йшлося, зокрема, про найближчі завдання Міждержавної комісії "Ющенко – Путін", необхідність демаркації українсько-російського кордону та співпрацю в авіаційній сфері.

Українська правда

Фото Миколи Лазаренка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування