Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Гайдук взявся за податкову і ПДВ

Вівторок, 17 жовтня 2006, 16:41

Президент Віктор Ющенко пропонує розглянути на засіданні РНБО питання про правомірність відшкодування ПДВ, а також обговорити роботу органів Державної податкової адміністрації, державних казначейств.

Про це заявив Ющенко на зустрічі з главою облдержадміністрацій, представниками уряду і главами силових відомств у вівторок.

"Я доручаю секретарю РНБО включити в план роботи засідання питання про правомірність відшкодування ПДВ, роботи органів Державної податкової адміністрації, державних казначейств, а також необхідність внесення змін у відповідні закони", - заявив Ющенко.

Він звернувся до глави ДПА Анатолія Брезвіна з проханням підготувати персональну реакцію на рішення питань, які були поставлені в ході зустрічі з представниками українських підприємств стосовно теми ПДВ.

Ющенко також звернувся до представників органів державної влади на місцях, підкресливши, що їхній обов'язок - "діяти в цих відносинах винятково за законом".

"Хочу підкреслити: ніхто не давав права Державній податковій адміністрації більше двох місяців розглядати ці питання (проводити перевірки підприємств з питань ПДВ). Я розумію, що є виключення, але про них ми зараз не говоримо", - сказав президент.

Він додав, що "не можна зловживати тими способами, які формують недовіру, підозрілість бізнесу".

"Якщо ми відчуваємо, що принесено проблеми змінами до закону (про ПДВ), я готовий виступити з ініціативою щодо його скасування", - сказав він.

Ющенко також доручив главам облдержадміністрацій протягом трьох днів створити комісії з питання відшкодування ПДВ підприємствам.

"Я попросив, щоб ці комісії формувалися з перших осіб прокуратури, Служби безпеки, міліції, державної податкової адміністрації, бізнесу і представників преси", - сказав він.

"Моя мета - встановити публічний процес, контрольований владою, громадськістю, бізнесом, щодо тих процедур, які передбачені чинним законодавством", - відзначив президент.

За його словами, ці комісії "попрацюють швидко", щоб виправити ситуацію.

"Надзвичайно важливо, щоб ці комісії працювали привселюдно, тому в них має бути преса, представники консолідованого бізнесу, асоціацій і інших ділових кіл, щоб бізнес через своїх представників бачив, як влада пробує вирішувати ці проблеми", - сказав Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування