Кіркоров заступився за Україну перед Росією

Вівторок, 17 жовтня 2006, 18:10

Російський естрадний співак Філіп Кіркоров не відчув дискримінації російської мови в Івано-Франківську і сумнівається в обгрунтованості заяв з цього приводу офіційної Москви.

Як повідомили у прес-службі міського голови Івано-Франківська, в понеділок мешканці та гості прикарпатської столиці мали змогу відвідати концерт Кіркорова, на якому побував і мер міста Віктор Анушкевичус разом з дружиною Лідією.

Під час виступу, зробивши невеличку паузу між піснями, Кіркоров висловив свою думку стосовно "мовної інквізиції", заяв Міністерства закордонних справ Росії та окремих публікацій в ЗМІ щодо мовної проблеми.

"Насамперед, мене обурила брехня про те, що буцімто моє ім`я на афішах було написано Пилип", - сказав Кіркоров.

"Я не схвалюю заяв Москви про утиски мови в Івано-Франківську. Навпаки, я готовий сьогодні перед Вами заявити, що жодної дискримінації російської мови в цьому місті немає. Івано-Франківськ є дуже гостинним містом і я дуже полюбляю тут бувати. Для мене Івано-Франківськ – другий дім", - наголосив співак.

Раніше, 27 вересня МЗС Росії розповсюдило коментар, в якому вказується, що "факти дискримінації російської мови в Україні більше не можна ігнорувати і представляти як малозначне явище".

Зокрема, МЗС вказало, що в західних регіонах України влада намагається витіснити російську мову не тільки з традиційної сфери офіційного спілкування, а й з побутового.

На початку жовтня російські журналісти, які прибули до Івано-Франківська з метою вивчення проблеми дискримінації російської мови, також не відчули з боку людей упередженого ставлення до російської мови.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...