Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі бізнесмени скаржаться на Колесникова

Вівторок, 17 жовтня 2006, 18:12

Виконавчий директор добродійного фонду "Пальма Мерцалова" Костянтин Воробйов і директор ТОВ "Фірма "Кардинал" Олексій Бартич заявляють про тиск на них з боку колишнього голови Донецької обласної ради, народного депутата Бориса Колесникова.

Про це вони заявили у вівторок на прес-конференції.

Як розповів Воробйов, 14 березня 2006 року у нього відбулася розмова з колишнім заступником міністра аграрної політики в уряді Віктора Януковича Григорієм Омельяненком.

Під час цієї розмови, за словами Воробйова, від нього зажадали відмовитися від заяви проти Колесникова, направленої в Генпрокуратуру 1 липня 2003 року.

"Він вимагає написати заяву, що я не маю жодних претензій до Колесникова. Інакше чинитиме тиск на Юрія Павленка, щоб не реалізовувався добродійний проект (з питань боротьби із сирітством). Крім того, дано команду припинити будь-які роботи, пов`язані з приватизацією приміщення (яке тривалий час орендувалося фірмою "Кардинал" і яке вона збиралася викупити)", - сказав Воробйов.

Він відзначив, що 15 березня звернувся до Генпрокуратури із заявою, в якій виклав свою розмову з Омельяненком, після чого написав також звернення до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і в секретаріат президента, який відповів, що передав заяву в Генпрокуратуру і узяв під контроль хід розслідування.

Водночас, за словами Воробйова, досі він, як засновник фірми "Кардинал", не одержав жодної відповіді на своє звернення з правоохоронних органів.

Воробйов також повідомив, що 4 жовтня Господарський суд Донецької області задовольнив позов комунального підприємства "Служба єдиного замовника Київського району м.Донецька" до ТОВ "Кардинал" про повернення приміщення.

Зараз, за словами Воробйова, він оскаржує це рішення в Донецькому апеляційному господарському суді, а також направив позов до Вищого адміністративного суду України.

"Пішов перший крок – відібрано приміщення. Наступний крок – завтра, буде тиск на Міністерство у справах сім`ї, молоді і спорту з тим, аби припинити дитячі програми, щоб ми не займалися розв’язанням цієї великої соціальної проблеми. Можливо, через 10 днів буде вчинено напад на когось із наших співробітників або на дітей, чи на мене", - сказав Воробйов.

Як відомо, влітку 2003 роки, на той момент виконавчий директор очолюваного Януковичем фонду "Золотий Скіф" Воробйов звернувся до Генпрокуратури із заявою про порушення проти Колесникова кримінальної справи за фактами вимагання і погрози вбивства.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...