Третьяков думає, що серце Ющенка належить "Нашій Україні"

Вівторок, 17 жовтня 2006, 18:57

Член "Нашої України" Олександр Третьяков заперечує можливий розкол партії.

"З`їзд покаже, що "Наша Україна" єдина. Думаю, на сьогоднішній момент у всіх членів партії є розуміння того, що розкол в "Нашій Україні" потрібен лише політичним опонентам партії і ворогам її почесного голови Віктора Ющенка. Спроби розколоти партію ми вже пережили восени минулого року", - сказав Третьяков в інтерв’ю УНІАН.

Він також запевнив, що президент Віктор Ющенко "не йтиме" з посади почесного голови партії, тому що "це розцінюватиметься не як крок державного діяча, а демонстрація політичного руху".

"Я завжди виступав категорично проти тези, яку сьогодні нав`язують президенту, що він повинен бути рівновіддалений від всіх. Я не розумію цієї тези. Від кого він повинен бути рівновіддалений? Від Майдану і від комуністів? Хіба це одне і те ж?", - сказав Третьяков.

"У президента, як і будь-якої людини, є серце, і воно завжди буде ближчим до тієї або іншої політичної сили. Я упевнений, що серце президента залишається з Майданом і з "Нашою Україною", - додав він.

На прохання прокоментувати призначення Олександра Зінченка на посаду радника Ющенка, Третьяков сказав: "Про Зінченка я взагалі не хотів би говорити, оскільки для мене він і як політик, і як менеджер не існує. Я вже висловив свою думку про це призначення. І дуже сподіваюся, що ця помилка буде виправлена".

"Я не розумію сигналів. Політик повинен чітко говорити про конкретні дії. А сигнали – сигнали Мороза, сигнали Януковича – це просто якийсь світлофор виходить! Усі сигналять, а тут потрібно думати про країну", - додав він.

Водночас Третьяков сказав, що "абсолютно" підтримує призначення Віталія Гайдука на посаду секретаря РНБО.

"Раніше що нам говорили? Що бізнес повинен бути відокремлений від влади. Я вважав і вважаю, що у владі не можна займатися бізнесом. Але не міг зрозуміти, чому ефективним бізнесменам у владу дорога повинна бути закрита", - сказав депутат.

На питання, чи не означає призначення Гайдука те, що президент робить ставку на новий політичний проект, Третьяков відповів:

"Якщо комусь хочеться робити нову партію – будь ласка. Нехай хтось спробує, пройде весь цей шлях. У нас сьогодні 130 партій, ну, буде ще одна. Хоча я не чув заяв Гайдука про подібні наміри. Здається, у ІСД вже був один проект, здається, "Еко+25%". Може, на неї ще раз зроблять ставку? Я не знаю".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування