Янукович ще раз наказав знизити ціни на газ

Вівторок, 17 жовтня 2006, 20:05

Уряд рекомендує НКРЕ з 1 листопада 2006 року встановити граничний рівень оптової ціни на природний газ для населення, яке не використовує його для опалення, 339 грн за 1 тис. куб. м замість нинішніх 414 грн. за 1 тис. куб. м.

Така рекомендація міститься в постанові Кабінету міністрів від 11 жовтня.

У цьому документі уряд дозволив НКРЕ встановлювати окремі ціни на газ для потреб населення, яке не використовує його для опалення, тоді як раніше комісія мала повноваження зі встановлення цін на газ для потреб населення в цілому.

Уряд також рекомендував НКРЕ за узгодженням з Мінекономіки встановити граничний рівень оптової ціни на газ для підприємства комунальної електроенергетики для опалення і гарячого водопостачання населення.

Комісії також пропонується визначити роздрібні ціни на газ для населення, диференційовані в залежності від обсягів споживання за умови використання його для опалення житла, підігріву води і готування їжі, починаючи з граничного рівня оптової ціни 339 грн за 1 тис. куб. м для населення, що споживає найменші встановлені річні обсяги газу.

Крім того, Кабмін рекомендував НКРЕ встановити єдиний рівень цін на газ для населення, що використовує його для опалення житлових приміщень у багатоквартирних будинках і для надання послуг опалення і гарячого водопостачання.

Мінпраці, Мінекономіки і Мінбудівництва доручено опрацювати питання про встановлення з 1 жовтня 2007 року соціальних норм користування житлово-комунальними послугами, природним газом і електроенергією і запровадження попереджувальних заходів з соціального захисту родин пенсіонерів шляхом встановлення для них розміру витрат на ці потреби на рівні 15% сукупного доходу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування