Янукович каже, що не може бути боржником Росії

Середа, 18 жовтня 2006, 10:40

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що остаточна ціна та обсяги постачання газу в Україну будуть визначені під час візиту російського прем'єра Михайла Фрадкова до Києва.

"Ми на наступному тижні остаточно ухвалимо рішення по обсягах та цінах поставок газу на 2007 рік. Це відбудеться під час міжурядової комісії Україна-Росія 24 жовтня у Києві", - сказав Янукович, відкриваючи засідання Кабміну.

Він пояснив, що домовленість про це досягнута під час переговорів Мінпаливенерго України і "Газпрому" Росії.

"Ми маємо 100% упевненість, що газ на кордоні України буде не вище 130 доларів", - сказав Янукович.

Прем'єр додав, що "політизація цього питання не йде на користь нашій державі". "Я просив би, де у нас є можливість політично впливати в регіонах, зробити роз'яснювальну роботу. Для нас головне – своєчасні розрахунки за газ споживачами", - зазначив прем'єр.

"Ми не можемо бути боржниками перед нашими партнерами, які постачають нам газ", - додав він.

Прем'єр доручив Міністерству фінансів, а також віце-прем'єрам Андрію Клюєву та Володимиру Рибаку "зробити висновки" стосовно розрахунків за газ.

Янукович звернув увагу на неплатежі за спожиту електроенергію та газ. За його словами, найгірша ситуація в Кривому Розі, де рівень розрахунків складає лише 54%.

Крім того, додав прем'єр, низький рівень розрахунків у Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській і Запорізькій областях.

"Ми сьогодні перший день маємо мінусову температуру і нам треба проаналізувати і зробити висновки з того, як працюють підприємства теплокомуненерго. Де є недоліки, їх треба негайно виправляти", - підкреслив Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування