Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти побачили, як "авантюристи" з "Нашої України" шантажують КС

Середа, 18 жовтня 2006, 10:52

Соцпартія заявляє, що деякі члени "Нашої України" здійснюють тиск на Конституційний Суд з метою скасування політреформи.

Про це з трибуни Верховної Ради у середу заявив депутат від СПУ Ярослав Мендусь.

"За інформацією, якій можна довіряти, на суддів Конституційного Суду останніми тижнями чиниться шалений тиск з боку окремих нашоукраїнців, в хід пускається шантаж, пропозиції сумнівного характеру. Усе зводиться до жаданої мети – скасувати результати голосування у парламенті 8 грудня 2004 року", - сказав він.

"Фракція СПУ заявляє, що в українському суспільстві достатньо сил для відстоювання демократичних перетворень. Тільки поглиблення політреформи відкриє шлях до поліпшення життя громадян", - додав Мендусь.

На думку соціалістів, такі дії є "спробою декого з нашоукраїнців підставити президента".

"Його загальновідома позиція щодо демократії, його визначний внесок у стабілізацію політичної ситуації в Україні, зусилля щодо її об’єднання, намагаються піддати сумніву ті, хто будь-яку зміну системи влади розуміє лише як зміну персоналій у владі на свою власну приватну користь", - сказав Мендусь.

"Переконані, що президент побачить кон’юнктурні корисливі спроби прибрати владу до рук авантюристів і відреагує належним чином", - додав він.

На думку Мендуся, поглиблення політреформи "ніяк не влаштовує деяких очільників "Нашої України", оскільки вони прагнуть ревізії політреформи, повернення до авторитарної системи управління".

Він також зазначив, що перехід "Нашої України" в опозицію пов’язаний з тим, що вона "остерігається зв’язувати себе відповідальністю за виконання позицій Універсалу, одночасно вкотре намагаючись перекласти на когось свою вину".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування