Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заборонив міністрам гратися з ковдрою

Середа, 18 жовтня 2006, 10:58

Прем'єр Віктор Янукович попереджає міністрів, щоб вони не займалися перекроюванням проекту Бюджету-2007 на свою користь.

"Працювати над бюджетом треба з комітетами Верховної Ради. У мене є інформація, що деякі міністри шукають можливості перетягнути трошки на себе ковдру, не так, як ми з вами затвердили бюджет", - сказав Янукович, відкриваючи засідання Кабміну.

Він пояснив, що це не треба робити, оскільки після ухвалення бюджету в першому читанні бюджет можна буде доопрацювати.

Янукович попередив, що така діяльність міністрів може призвести до розбалансування бюджету.

"Ми маємо з вами розрахункові цифри. Цього (збільшення видатків бюджету) ми не можемо робити. Ми розрахували дефіцит – він відомий, все інше ми повинні збалансувати в межах існуючого бюджету", - додав прем’єр.

Янукович заявив, що до зауважень з боку парламенту і президента стосовно проекту бюджету "треба дуже уважно придивлятися".

"Перед тим, як подавати бюджет у парламент, ми обов’язково розглянемо цей проект спочатку з президентом України - затвердимо остаточно макроекономічні показники, видатки і потім будемо подавати його до парламенту", - пообіцяв Янукович.

Він заборонив при підготовці бюджету знижувати соціальні витрати.

"Ми не маємо права знижувати соціальні витрати ні на один відсоток, тільки їх збільшення. Не може бути і мови, щоб ми погіршували будь-який соціальний показник", - зазначив Янукович.

Водночас прем’єр наголосив, що повинен бути збережений інноваційний напрямок бюджету.

"Без підняття економіки ми не будемо мати ніякої соціальної спрямованості", - додав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування