У Турчинова не лише холодні батареї, але й відключили воду

Середа, 18 жовтня 2006, 11:25

Фракція БЮТ пропонує парламентові на поточному пленарному тижні заслухати інформацію уряду щодо підготовки до опалювального сезону, а також інформацію про хід переговорів з Москвою по газовому питанню.

З відповідною заявою в середу з парламентської трибуни виступив член фракції БЮТ Микола Томенко.

Томенко підкреслив, що представники уряду повинні розповісти народним депутатам про стан підготовки до опалювального сезону і, якщо виявиться неготовність уряду по даному питанню, "необхідно буде ухвалити радикальні рішення".

Також, за словами Томенка, депутати повинні почути інформацію уряду щодо ходу переговорів з Москвою: зокрема, які умови цінової політики і яку ціну на газ у результаті одержить Україна.

За словами Томенка, члени уряду повинні прийти в парламент і розповісти, як українці перенесуть зиму.

Крім того, парламентарій відзначив, що на сьогоднішній день депутати місцевих рад і міських голів є заручниками непрофесіоналізму і непідготовленості уряду в цілому і міністерства палива й енергетики зокрема до опалювального сезону.

За його словами, на сьогоднішній день жоден міський голова і жодна міська рада не знає реальної ціни на газ, і сьогодні ніхто не може спрогнозувати, як буде розвиватися опалювальний сезон в Україні.

При цьому Томенко розкритикував позицію Міністерства палива й енергетики, що, за його словами, уже другий тиждень переносить проведення наради для представників обласних і місцевих адміністрацій.

У свою чергу Олександр Турчинов звинуватив уряд Януковича у непрофесіоналізмі. "Вони не можуть зробити елементарні речі – включити опалення в квартирах", - сказав він.

За його словами, він на собі відчуває цю проблему. "У мене вдома не тільки не працюють батареї, але ще й відключили гарячу воду. Температура 16 градусів. Довелося купити додаткові обігрівачі. Але це можуть дозволити собі не всі громадяни України", - сказав Турчинов.

Ліга, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування