Литвин боїться, що його можуть "зачистити"

Середа, 18 жовтня 2006, 11:49

Екс-спікер Володимир Литвин вважає, що "Наша Україна" сама допомогла Партії регіонів здобути перемогу на парламентських виборах.

"Я стверджую, що значну частину роботи за Партію регіонів зробила команда Віктора Ющенка і він сам. Вони допомогли Партії регіонів здобути перемогу", - сказав Литвин в інтерв'ю "Дело".

Він також сказав, що для нього не було несподіванкою те, що Соцпартія вийшла з демократичної і вступила до антикризової коаліції.

"Коли було ухвалене рішення про формування коаліції демократичних сил і розподілені ключові посади, я одному з людей, яка була кандидатом на одну з посад, сказав, що вона не буде займати цю посаду, оскільки ведуться інші переговори. Я її попередив, що там є чіткі домовленості", - сказав Литвин.

За його словами, однією з причин переходу СПУ до антикризової коаліції було те, що соціалістам "були виставлені такі аргументи, у тому числі і по посадах, від яких ті не змогли відмовитися".

"Партія регіонів демонструє поступливість у кадрових питаннях, щоб вирішити головну проблему, а саме посідати вищі посади у владній піраміді. А "Наша Україна" завжди програвала через невміння домовлятися, вміння бачити головне, зробивши поступку в деталях", - відзначив він.

На думку екс-спікера, президент Віктор Ющенко зацікавлений у створенні широкої коаліції і рішення "Нашої України" про перехід в опозицію ще не остаточне.

"Не випадково ж було сказано, що "Наша Україна" не виключає надалі проведення переговорів. Усе буде залежати від того, наскільки президент буде на цьому наполягати", - сказав він.

Говорячи про кадрове оновлення секретаріату президента, Литвин сказав, що професіоналізму там не бачить.

"Для цих людей простіше було б зрізати забори біля секретаріату і продемонструвати цим свою ефективність роботи. Правда, потім, зробивши ці забори в п'ять разів вище", - відзначив він.

"Я думаю, тієї роботи, що була в попередніх адміністраціях, уже не буде, тому що президент позбавився базового впливу в питаннях кадрової політики. Зараз у секретаріаті усі говорять і дають оцінки, але немає організації роботи, немає чіткого плану, немає бачення, що і як потрібно робити, а головне, немає відповідальності", - додав Литвин.

На прохання прокоментувати свою заяву про бажання балотуватися на посаду президента у 2009 році, він сказав, що не хотів би "педалювати цю тему".

"Я лише мав на увазі те, що політична партія, якщо вона чогось варта, повинна брати участь у політичних кампаніях. А те, що зараз обговорюють мої політичні перспективи, тільки ускладнює моє життя. У тому плані, що ростуть спроби "зачистити" мене. Методи і прийоми, які при цьому застосовують, у нас перевірені часом", - сказав Литвин.
Говорячи про розслідування справи Гонгадзе, екс-спікер припустив, що "той, хто організував прослуховування кабінету Кучми, хто ознайомився з результатами прослуховування, той, очевидно, має безпосереднє відношення до зникнення Гонгадзе".

"Тепер стає ясно, хто надихав, хто давав гарантії відомому майору, хто його підштовхував", - сказав він, відзначивши, що не знає конкретних імен.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування