Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент не хоче, щоб міністрами були люди з незакритими судимостями

Середа, 18 жовтня 2006, 11:54

Проект закону "Про Кабінет міністрів України", розроблений секретаріатом президента, визначає Кабмін вищим органом у системі виконавчої влади, підконтрольним та підзвітним Верховній Раді, відповідальним перед президентом, а також підконтрольним та підзвітним Раді національної безпеки та оборони.

До членів Кабінету міністрів висувається низка вимог. Зокрема, міністрами та віце-прем'єрами можуть бути призначені лише громадяни України, які мають вищу освіту, повідомляє УНІАН.

Щодо судимостей, законопроект містить обмеження лише для осіб, які були осуджені за вчинення умисного злочину і така судимість не була погашена в установленому порядку.

На членів Кабміну, а також на заступників міністрів не поширюватиметься трудове законодавство. Ці посади законопроектом відносяться до політичних. Політична відповідальність для таких посад визначається як можливість дострокової відставки.

Крім того, заступників міністрів пропонується відправляти у відставку разом з відповідним міністром. А кількість заступників міністрів, яких може мати міністр, обмежується трьома.

Кількість міністрів, які входять до складу Кабміну законопроект не визначає. Разом з тим, законопроект передбачає наявність міністрів, які не очолюватимуть міністерств.

Законопроект вводить посаду державного секретаря Кабінету міністрів, який відповідатиме сьогоднішній посаді міністра Кабінету міністрів, а також держсекретарів міністерств, які обиратимуться на конкурсних засадах.

При цьому визначається, що держсекретарі повністю організовують роботу міністерств – організовують роботу апарату; забезпечують розробку документів, законопроектів, програм, актів та наказів; забезпечують виконання законів, актів президента та Кабінету міністрів; формують штат та структуру міністерств; управляють майном та кошторисом міністерств та інше.

На міністра ж покладається обов'язок очолювати відповідне міністерство; давати доручення держсекретарю та іншим посадовим особам міністерства; представляти міністерство на заходах та засіданнях відповідного рівня; подавати на розгляд Кабміну питання, підготовлені міністерством і таке інше.

Законопроект складається з 7 розділів та містить 87 статей. Законопроект визначає 12 принципів діяльності Кабінету міністрів та 10 основних завдань, які покладаються на Кабмін. Першим з основних завдань для уряду законопроектом визначено забезпечення державного суверенітету України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...