Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз назвав вимоги "Нашої України" "фантастикою"

Середа, 18 жовтня 2006, 12:22

Фракція "Наша Україна" вимагає від Верховної Ради до 27 жовтня 2006 року розглянути та ухвалити всі законопроекти, необхідні для вступу до СОТ.

Відповідну заяву з трибуни зачитав депутат "Нашої України" Геннадій Удовенко.

Він наголосив, що вступ до СОТ "не лише відкриває для держави шлях до створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, але і надасть українській економіці додаткові конкурентні переваги на міжнародних ринках".

Реклама:

"Сьогодні понад 90% світової торгівлі товарами та послугами здійснюється між 148 країнами-членами СОТ. Розрахункове збільшення обсягів іноземних інвестицій в економіку України при вступі до СОТ складе 1,2% ВВП, а українські виробники зможуть на рівних захищати свої інтереси у торгівельних спорах", - зазначив Удовенко.

"Від вступу до СОТ виграють не лише українські виробники, але і українські споживачі", - додав він.

"Наша Україна" вважає, що намагання керівництва уряду та Верховної Ради "усілякими засобами загальмувати розгляд та ухвалення необхідних законів та "зірвати" вступ України до СОТ є зрадою інтересів України та Українського народу".

Фракція вимагає від депутатів фракцій "так званої антикризової коаліції" виконати 21 пункт Універсалу національної єдності і, відповідно до ініціатив президента до 27 жовтня 2006 року, розглянути та ухвалити всі законопроекти, необхідні для вступу до СОТ.

ВІДЕО ДНЯ

"Зволікання є неприпустимим", - наголосив Удовенко.

У свою чергу голова Верховної Ради Олександр Мороз, у відповідь на заяву, зауважив, що звинувачення на адресу парламенту є "безпідставними".

Він також припустив, що до грудня подані закони щодо СОТ будуть ухвалені, а можливо й усі.

"Вимагати ухвалити закони до 21 жовтня – це фантастика", - зазначив Мороз, додавши, що це "некоректно з боку авторів заяви".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...