Міністр палива й енергетики зізнався, що мерзне вдома

Середа, 18 жовтня 2006, 12:24

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко вважає, що громадяни, які не мають боргів за комунальні послуги і яким не включили опалення, можуть звертатися до суду.

"Якщо людина не має заборгованості за комунальні послуги, а їй не подали тепло, то вона в праві подавати претензії у владні структури", - сказав він в середу на прес-конференції після засідання Кабміну.

Говорячи про ситуацію в Києві Бойко сказав, що "Київенерго ліміти виділило, всім ТЕЦ газ подано".

Бойко зізнався, що сам мерзне вдома.

"Ми опалення не включали, тому що в Іванковичах ситуація складна – труба була розрахована на одне село, але на неї вже повісили п’ять сіл і тиску в трубі немає", - сказав він.

"Наш голова вже другий день ходить, шукає правди", - додав Бойко, зазначивши, що йому особисто довелося звернутися до облгазу в зв’язку з цією ситуацією.

На запитання журналістів, чи носить він вдома теплий одяг, Бойко відповів: "Це дійсно так".

Міністр також повідомив, що в суботу їде до Луганська перевіряти готовність регіону до опалювального сезону.

"Усім міністрам була дана досить жорстка команда прем’єра роз'їхатися по областях і перевірити ситуацію", - сказав Бойко.

За його словами, станом на сьогодні, ліміти газу виділено тим підприємствам теплокомунеренрго, які не мають боргів за газ, тобто 431 із загальної кількості в 656 підприємств.

Бойко зазначив, що ті підприємства теплокомуненерго, які не розрахувалися за газ, матимуть змогу отримати для цього кредити.

"Ми робитимемо все, щоб до початку справжніх морозів, не було збоїв у поставках газу", - сказав Бойко.

Він також зазначив, що після нового року ціни за газ для населення не зростатимуть. "У нас немає підстав вважати, що ціна на газ для населення різко зросте, хіба що в межах інфляції", - додав Бойко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування