Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати назвали ідею своїх кримських колег з референдумом авантюрою

Середа, 18 жовтня 2006, 14:16

Представник Соцпартії Віталій Шибко вважає авантюрним рішення Кримського парламенту звернутися до президента, спікера Верховної Ради і прем’єра з проханням провести референдум про надання російській мові статусу другої державної.

"Іноді питання, які є принциповими, навмисне політизуються, але політичні сили, які це роблять, нічого не виграють, тому що це авантюра", - сказав Шибко журналістам у парламенті у середу.

Він також зазначив, що, на його думку, "треба ухвалити закон (про підтримку мов національних меншин), а державна мова має бути українською".

"Референдум не потрібен, тому що він не має юридичної сили", - додав Шибко.

Водночас представник Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що "треба в повній мірі виконати всі вимоги Хартії регіональних мов і мов національних меншин, а також положення Універсалу, в якому окремо згадується російська мова".

"Референдум референдумом, а імплементація змін до Конституції вимагає вже на старті 300 підписів депутатів і потім 300 голосів. Їх реально немає. Тому незалежно від того, як хто ставиться до російської мови, треба зосередитися на тому, що при цьому складі Верховної Ради внести такі зміни неможливо", - сказав він.

При цьому Чорновіл вважає, що "треба зняти цю проблему, бо це буде биття головою об стінку і не дасть свого результату".

У свою чергу "нашоукраїнець" Борис Беспалий вважає, що референдум можна проводити "лише за народною ініціативою".

"Але він буде не референдумом, а своєрідним дорадчим опитуванням, оскільки це питання змін до Конституції", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...