Ющенко вирішив підвищити рейтинг Януковича і ощасливити депутатів СОТ

Середа, 18 жовтня 2006, 15:30

Президент Віктор Ющенко у середу подав до Верховної Ради весь пакет законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.

Про це на брифінгу в середу повідомив заступник голови секретаріату Арсеній Яценюк.

"Президент не може допустити, щоб рейтинг уряду знижувався на зовнішніх ринках через те, що Україна не вступає до СОТ, тому він став на бік уряду і вносить сьогодні весь пакет законопроектів, необхідних для вступу до СОТ", - сказав він.

За словами Яценюка, пакет документів складається з 16 законопроектів, внесених президентом у середу і 3 проектів, які вже є у Верховній Раді.

Він також зазначив, що Україна може стати членом СОТ в поточному році за умови, якщо цей пакет законопроектів до кінця поточного тижня буде ухвалений у першому читанні, а на наступному сесійному тижні – у другому читанні.

Він також висловив сподівання, що законопроекти, необхідні для вступу до СОТ, підтримають фракції БЮТ, "Наша Україна", СПУ та Партія регіонів.

"Ті, хто підписав Універсал, ті, хто мають відповідні інтереси у парламенті, ті, хто мають відповідні інтереси в бізнесі, ті, хто мають національні інтереси, повинні проголосувати за пакет законопроектів", - зазначив Яценюк.

Він також нагадав, що в разі, якщо ці законопроекти не будуть підтримані, президент має право внести їх на розгляд парламенту ще раз.

За словами Яценюка, у тому випадку, якщо пакет законів знову не підтримається, "то потрібно повертатися до питання 226 голосів (більшості голосів, якими ухвалюються закони)".

"У тому випадку, якщо і таким чином проект не буде підтримано, можливе застосування додаткового механізму, наприклад, окремі переговори президента як з членами антикризової коаліції, так і з членами опозиції", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування