Кримінальний соратник Януковича приєднався до Бакая і Боделана?

Четвер, 19 жовтня 2006, 10:30

Депутат кримського парламенту Олександр Мельник, якого звинувачують у замовленні й організації тяжких злочинів, вчинених у середині 1990-х років, перебуває у Москві.

Про це в четвер пише "Комерсант-Україна", посилаючись на достовірне джерело в правоохоронних органах, яке повідомило, що таке припущення ґрунтується на інформації спецслужб.

Як повідомили в МВС, Мельник повинен був брати участь у слідчих діях, які проводять правоохоронні органи. Повістки доставлялися за місцем його проживання двічі і обидва рази їх забирала дружина. Тим часом адвокат Мельника заявив, що його підзахисний знаходиться на лікарняному.

Водночас, за інформацією газети, у Криму в середу закінчилося документальне оформлення відтворення чотирьох злочинів, передбачуваним замовником яких є Мельник.

Зокрема, такі свідчення дають усі підозрювані виконавці злочинів, які визнають свою провину.

За інформацією джерела, серед чотирьох епізодів, за якими проводилося відтворення, був розстріл двох підприємців – братів Долда в барі "Сарабуз" на території селища Гвардійське в жовтні 1995 року.

У цій перестрілці загинув співробітник місцевого карного розшуку, який випадково опинився поряд.

Підозрювані демонстрували, як у грудні 1995 року вони заклали і пустили в хід вибухівку в офісі підприємства "Айсберг". Тоді в результаті вибуху постраждав керівник підприємства і загинув співробітник "Беркута", який охороняв будинок.

Також відбулося відтворення подвійного вбивства – розстрілу осіб  Зборовського і Сергієнка, членів організованого злочинного угруповання Олега Дзюби.

Близько 10 років тому ця справа була закрита нібито у зв'язку із загибеллю головного підозрюваного у вбивстві, однак у серпні цього року співробітники спецзагону розкопали могилу передбачуваного кілера і вона виявилася порожньою. Після цього кримінальна справа була відновлена.

За інформацією слідства, один із підозрюваних – водій Мельника Леонід Горецький – перед убивством віз Зборовського і Сергієнка в багажнику. Мельник нібито знаходився в цей час у салоні автомобіля.

Останнім з епізодів, за інформацією джерела, був вибух спортзалу, де збиралися члени якогось ОЗУ Богдановських, також вчинений у середині 1990-х.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування