Табачник думає, що структура Балоги Януковичу не конкурент

Четвер, 19 жовтня 2006, 10:34

Україна не потрапить у Європейський Союз через неготовність Брюсселю інтегрувати в єдину Європу майже п'ятдесятимільйонну державу.

Таку думку в інтерв'ю газеті "Известия в Украине" висловив віце-прем'єр з гуманітарної політики Дмитро Табачник.

"З огляду на сьогоднішню політичну реальність, я думаю, що в ЄС Україна не потрапить не через "козні" київської влади, а від неготовності Брюсселю інтегрувати в єдину Європу майже п'ятдесятимільйонну державу", - сказав він.

Торкаючись теми Держбюджету-2007, Табачник заявив, що "фінансування всіх соціальних програм у бюджеті 2007 року збережеться і навіть зросте".

"Новий Кабмін уже домігся двох великих соціальних перемог: по-перше, саме уряд Віктора Януковича значно знизив ціну на газ для населення з 414 до 339 гривень", - сказав віце-прем'єр.

"По-друге, після підписання меморандуму з нафтотрейдерами і нафтопереробниками по всій Україні помітно впали ціни на бензин", - додав він.

Відносно "культурної політики - будемо слідувати древньому китайському вислову: "Нехай розцвітає сто квітів", сказав Табачник.

"Будь-який представник творчої професії, який живе і працює в Україні, що є її громадянином, має рівне право на державну підтримку, незалежно від політичних поглядів, національності, конфесії", - пояснив він.

Коментуючи кадрові зміни в секретаріаті президента, Табачник відзначив, що "у секретаріаті працюють багато розумних, навіть талановитих людей, однак, на мій погляд, вони - не єдина команда".

"Протистояння ж між секретаріатом і Кабміном неможливе, оскільки Кабінет міністрів є повноважним конституційним органом і держінститутом, що спирається на підтримку парламентської більшості, а секретаріат - усього лише канцелярія глави держави і його чиновники можуть діяти тільки через президента, використовуючи його повноваження", - вважає Табачник.

"Але, як відомо, повноваження глави держави різко скоротилися після конституційної реформи у порівнянні з повноваженнями Леоніда Кучми. Уже це істотно обмежує вплив і можливості секретаріату", - відзначив він.

При цьому Табачник звернув увагу на те, що "в силу низки об'єктивних і суб'єктивних причин, у секретаріаті так і не сформувалася команда, здатна слугувати президенту гнучким і ефективним інструментом впливу на політичний простір".

"А тільки особистих амбіцій окремих чиновників секретаріату очевидно недостатньо для протистояння Кабміну", - додав віце-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...