Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "Інтер", "5 канал" і Ко° чекають проблеми з ліцензіями

Четвер, 19 жовтня 2006, 10:51

У телеканалу "Інтер", радіостанцій "Європа плюс" і "Наше Радіо", а також ще у 20-25 телерадіокомпаній можуть виникнути проблеми з продовженням ліцензій на мовлення.

"У зв'язку з ухваленням закону, згідно з яким засновниками ТРК, які ведуть мовлення на території України, не можуть бути нерезиденти України, у багатьох теле- і радіокомпаній виникнуть труднощі, коли вони захочуть продовжити ліцензії", - повідомив заступник голови Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Сторожук.

У числі "проблемних" компаній Нацрада назвала також радіостанції "Русское радио Украина", "Kiss FM", "Gala Radio", "5 канал", СТБ, ICTV та інші. У цілому під дію закону підпадають близько 20-25 ТРК, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що 1 березня 2006 року президент підписав закон, відповідно до якого засновниками ТРК можуть бути тільки резиденти України. Тоді як раніше ТРК могли мати 30% іноземного статутного капіталу.

"Прийнятий закон необхідний, але його варто чітко прописати і ухвалити необхідні поправки. На даному етапі він, по суті, є перешкодою для приходу іноземних інвестицій", - вважає Сторожук.

За словами юриста Індустріального телевізійного комітету Андрія Танчака, прийнятий закон прописаний так, що іноземцям заборонено бути тільки засновниками ТРК, але нічого не йдеться про власників.

"Відповідно, ліцензії, отримані громадянами України, далі можна спокійно перекупити", - каже він.

"Компаніям потрібно буде продовжувати, тобто, по суті, одержувати нову ліцензію. Є низка ТРК, у яких засновники іноземні, і Нацрада повинна буде відсилати їхні заяви в суд для подальших розглядів", - зазначає член Нацради Тетяна Лєбєдєва.

При цьому, за її словами, Нацрада хоче внести поправку до закону, щоб підняти "планку" статутного фонду іноземного капіталу до 35%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування