Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко піде від Януковича окремо від усіх

Четвер, 19 жовтня 2006, 11:38

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має намір у четвер провести окрему прес-конференцію і оголосити про свою відставку.

Про це на прес-конференції у четвер повідомив лідер "Нашої України" Роман Безсмертний.

"Що стосується міністра внутрішніх справ, планується його прес-конференція, де він зробить аналогічну заяву", - сказав він.

Реклама:

На питання, чому Луценка нема серед міністрів, які оголошували про свою відставку на цій прес-конференції, Безсмертний зазначив:

"Ми вважаємо, що в тій системі української виконавчої влади, де Міністерство внутрішніх справ є збройним міністерством, міністр внутрішніх справ має дистанціюватися від партійної приналежності".

"Я думаю, що аргументацію таку саму ви почуєте від Юрія Віталійовича сьогодні", - додав він.

ВІДЕО ДНЯ

Безсмертний також зазначив, що рішення про перебування в уряді міністра оборони Анатолія Гриценка та міністра закордонних справ Бориса Тарасюка має ухвалити президент.

"За умов, коли два міністри є повноваженням президента, це справа президента ухвалювати відповідне рішення, хоча позицію "Нашої України" я доніс до президента", - сказав Безсмертний.

На питання, що збираються робити міністри після їхньої відставки, Безсмертний відповів, що вони й надалі працюватимуть кожен у своїй сфері.

"Можливо, в партії, в секретаріаті президента чи в Раді нацбезпеки. Будуть готуватися стати міністрами, коли "Наша Україна" прийде до влади", - сказав він.

Безсмертний також прокоментував репліку журналістів про те, що "Наша Україна" вела переговори про створення широкої коаліції з тими, проти кого виступала на минулих виборах і називала їх бандитами.

"Ми вели переговори не з бандитами, не зі злочинцями, а з тими, за кого проголосував український народ. Це було зроблено заради єдності і благополуччя української нації... Я тільки можу жалкувати за тим, що відбулося те, що відбулося", - сказав він.

***

Водночас міністр молоді і спорту Юрій Павленко зазначив, що до відповідного рішення Верховної Ради міністри продовжують залишатися на своїх посадах.

"Ми будемо в повному обсязі виконувати свої повноваження. Після рішення Верховної Ради я думаю, що роботи є достатньо. Є багато речей, які потребують реалізації. У першу чергу це програма президента 10 кроків назустріч людям", - сказав він, додавши, що пропозицій щодо конкретних посад на даний момент йому ще не надходило.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...