Зварич розповів, як Янукович обіцяв написати лист у Брюссель, а потім все зіпсував

Четвер, 19 жовтня 2006, 12:18

Уряд Віктора Януковича не збирається виконувати положення Універсалу у частині забезпечення вступу України до СОТ та приєднання до плану дій щодо членства у НАТО.

Про це на прес-конференції у четвер заявив міністр юстиції Роман Зварич.

"Уряд не готовий і не буде робити жодних кроків, щоб забезпечити членство України в СОТ", - сказав він, зазначивши, що членство в СОТ є передумовою для того, щоб укласти договір про вільну торгівлю з ЄС, новий договір про співробітництво та партнерство та про спрощення візового режиму.

Він також зазначив, що до підписання Універсалу Партія регіонів зобов’язалася забезпечити приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

"Я сьогодні вперше заявляю як учасник переговорного процесу. Партія регіонів взяла на себе зобов’язання, що при формуванні уряду на чолі з Януковичем, буде направлено лист до Брюсселю, де буде міститися позиція, що уряд готовий вступити у переговорний процес на предмет укладання договору про ПДЧ", - сказав Зварич.

"Це зобов’язання досі не виконано і ми не маємо жодних підстав говорити про те, що воно буде виконано", - додав він.

Як відомо, під час свого візиту до Брюсселю Янукович заявив, що Україна поки не готова приєднатися до плану дій щодо членства у НАТО.

Зварич також сказав, що не має також жодних підстав говорити про те, що антикризова коаліція готова боротися з корупцією.

На думку міністра, при підписанні Універсалу "деякі політичні сили лукавили, щоб забезпечити подання президента на посаду прем’єра і сформувати коаліційний уряд".

Водночас він заперечив тезу про те, що Універсал із самого початку носив декларативний характер.

"Універсал був написаний в такій формі, що це був зобов’язальний характер", - сказав Зварич.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування