Гриценко викликав генпрокурора на дебати

Четвер, 19 жовтня 2006, 12:37

Міністр оборони Анатолій Гриценко викликає генпрокурора Олександра Медведька на дебати.

Міністр заявив про своє обурення "непрофесійним" аналізом ситуації в Збройних Силах, що міститься у доповіді Генпрокуратури про збереження життя і здоров'я військовослужбовців, державного майна в Збройних Силах і Міністерстві оборони".

"Змушений констатувати, що колегія ГПУ під головуванням Олександра Медведька не змогла всебічно розібратися в ситуації, оцінити її неупереджено й об'єктивно", цитує Гриценка Ліга.

"Висновки доповіді сфальсифіковані і не відображають дійсного стану справ в армії. А тому виникає питання, чим керувався Олександр Медведько під час підготовки засідання колегії: політичним замовленням по дискредитації міністра оборони чи бажанням розібратися в ситуації і допомогти армії?", - обурився керівник оборонного відомства.

Міністр нагадав, що йому неодноразово доводилося критикувати бездіяльність Генпрокуратури, однак "помітних зрушень до поліпшення ситуації не відбулося".

"Я сподівався, що за допомогою Генпрокуратури тисячі гектарів землі, украденої шляхом махінацій, у тому числі буквально за місяць до мого призначення на посаду міністра оборони, будуть повернуті державі, що чиновники Міноборони, винні в розкраданні майна, нецільовому використанні десятків мільйонів бюджетних коштів, будуть сидіти за ґратами. На жаль, цього не відбулося", - констатував міністр.

Гриценко відзначив, що з боку керівників СБУ, МВС відчуває підтримку і бажання надати практичну допомогу Міністерству оборони в боротьбі з порушниками закону.

"Глибоко впевнений, що якби на чолі Генпрокуратури стояла професійна і відповідальна людина, то досвідчені слідчі ГПУ мали б можливість разом з Міноборони набагато ефективніше викорінювати злочинність і корупцію в Збройних Силах", - запевнив міністр.

"Я наполегливо пропоную генпрокурору Олександру Медведьку вийти разом зі мною в прямий ефір на будь-якому центральному телеканалі і провести теледебати з цих питань. Громадяни України мають право на одержання повної й об'єктивної інформації про ситуацію як у Збройних Силах України, так і в Генпрокуратурі", - сказав Гриценко.

"Зі свого боку я готовий зробити надбанням громадськості факти, документи і поставити низку питань, на які Олександру Медведьку буде непросто дати відповіді", - підкреслив міністр.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування