Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича пишуть "заміну" закону про Кабмін

Четвер, 19 жовтня 2006, 13:24

В уряді йде підготовка нового варіанту регламенту роботи Кабміну.

Як повідомив "Делу" заступник міністра Кабінету Міністрів Олександр Лавринович, він буде технічним документом і не стане альтернативою урядовому законопроекту.

Однак джерело видання в секретаріаті президента висловило сумнів, відзначивши, що багато положень законопроекту від Кабміну знайдуть відображення в регламенті.

Видання допускає, що поява регламенту пов'язана з тим, що будуть відхилені обидва варіанти законопроекту про Кабмін – від уряду і президента.

Регламент приймається постановою Кабінету міністрів, не вимагає голосування Верховною Радою, не може ветуватися президентом.

Видання нагадує, що таким шляхом у 2000 році пішов прем'єр-міністр Віктор Ющенко.

На думку видання, регламент визначить, яким органом стане Кабмін — політичним чи технічним.

Якщо політичним, то члени уряду повинні працювати більшою мірою як представники відповідних партій, а не як керівники відповідних відомств, і повинні відображати ідеї своїх політичних сил.

У цьому випадку документообіг Кабміну повинен бути підлаштований під коаліційний принцип роботи.

В усіх документах враховується точка зору всіх партій, які входять у коаліцію. Політика Кабміну узгоджується не тільки в уряді, але й у Верховній Раді.

Другий підхід передбачає, що уряд є технічним органом, який складається з професіоналів.

На думку джерела в секретаріаті, саме цей варіант буде прийнятий за основу.

За словами Лавриновича, тут немає приводу для дискусій.

"Кабмін — політичний орган, там присутні мотиви професійні і політичні, міністр культури не може так само розбиратися в питаннях селекції, як міністр профільного відомства", — говорить чиновник.

"Буде братися до уваги чисто професійна аргументація, є питання колективної відповідальності, тому тут немає місця для конфлікту", - відзначив Лавринович.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...