Генпрокуратура теж вирішила, що журналістів попи не били

Четвер, 19 жовтня 2006, 14:39

Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу за фактом перешкоджання знімальній групі "5 каналу" на території Києво-Печерської лаври з боку владики Павла.

Як йдеться у прес-релізі медіа-профспілки, слідчі дійшли до висновку, що прокуратура міста Києва правомірно відмовила журналістці Наталії Тугузовій у порушенні справи "за відсутністю складу злочину".

"Підстав для скасування цієї постанови Генпрокуратурою немає", – сказано в листі за підписом заступника начальника управління нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими органів прокуратури Сергія Гулицького.

При цьому у Генпрокуратурі роз’яснили, що постанову про відмову в порушенні кримінальної справи Тугузова має право оскаржити.

Як відомо, раніше на території Києво-Печерської Лаври стався конфлікт між знімальною групою "5 каналу" і представниками церкви на чолі з настоятелем Києво-Печерської Лаври архієпископом Павлом.

Владика та інші священики силоміць відібрали у знімальної групи відеокамеру, вилучили касету і побили оператора Олександра Плотнікова.

8 вересня Київська прокуратура відмовилася порушувати кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста за відсутністю складу злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування