Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеведуча 1+1 пізнала прикраси Гонгадзе

Четвер, 19 жовтня 2006, 21:32


Апеляційний суд Києва допитав ведучого телеканала "1+1" Людмилу Добровольську як свідка у "справі Гонгадзе".

На засіданні в четвер Добровольська у вільній розповіді повідомила обставини і деталі поїздки в Таращу на упізнання "таращанського тіла".

Як відомо, у тій поїздці, крім Добровольської, брали участь друзі Георгія Гонгадзе – Олена Притула, Лаврентій Малазонія, Костянтин Аланія.

Так, за словами свідка, вона першою зайшла в приміщення моргу для упізнання і зробила кілька фотографій.

Говорячи про таращанського судмедексперта Ігоря Воротинцеве, Добровольська відзначила, що "він майже просив забрати тіло" після рентгенівського знімка правої руки тіла і підтвердження наявності осколків металу в ній.

Цей факт, і те, що Воротинцев особисто запропонував написати свідоцтво про смерть, "здивували" свідка.

Добровольська розповіла, що експерт, пропонуючи забрати тіло, порадив йти в прокуратуру для підписання протоколу упізнання, але чиновників, які змогли б зробити це, у прокуратурі не виявилося.

Також Добровольська висловила здивування фактом зникнення тіла з моргу.

За її словами, представник правоохоронних органів говорив журналістам, які приїхали в Таращу, про наказ забрати тіло, але звернув увагу на проблему з транспортом.

"Воротинцев сам був здивований зникненням тіла, оскільки він не видавав ключ, ключ від приміщення моргу був у нього", - відзначила вона.

Також свідок Добровольська упізнала прикраси Гонгадзе, знайдені на "таращанському тілі", і сказала, що рентгензнімок, який долучений до матеріалів, є тим, який зробив експерт Воротинцев.

Як очікується, у п'ятницю суд приступить до допиту наступного свідка. Засідання почнеться в 10.30 п'ятниці, 20 жовтня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування