Стецьків не заперечує створення нової партії

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 11:05

Протягом осені-зими 2007 року в Україні з'явиться нова політична партія, переконаний радник президента з політичних питань Тарас Стецьків, при цьому, він не виключає своєї участі в цьому проекті.

Про це радник заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На питання про створення нової партії з його участю, Стецьків відповів: "Туди ще записують, крім Стецьківа, також Луценка, Катеринчука, Кириленка, Яценюка, Чалого…Ну, це несерйозно! Ми всі маємо досить багато роботи - Луценко в МВС, Стецьків як радник президента, Яценюк як перший заступник глави секретаріату".

"Просто базуючись на аналізі ситуації і на власній інтуїції, я абсолютно переконаний, що нова політична сила виникне в Україні обов'язково! При цьому неважливо, чи будуть там перераховані люди чи ні", - додав він.

За словами Стецьківа, "це не буде новий політичний проект, ця сила повинна сформуватися знизу протягом, можливо, осені і зими цього року, можливо, вже у 2007 році".

"Основний рушійний момент - розчарованість електорату в партіях помаранчевої орієнтації. Те, що Януковичу віддали владу, - лише наслідок того, що помаранчеві політики прийшли у владу і зайнялися не проблемами народу, а собою", - зазначив він.

На питання, якою буде ідеологія нового об'єднання, Стецьків відповів: "Скажу так: це може бути сила дещо правіша за БЮТ. Оскільки БЮТ чітко класифікує себе на полі соціальних пріоритетів".

"Із сумом можу відзначити, що "Наша Україна", яка намагалася зайняти цю нішу, втрачає симпатії населення (це не означає, що він зникає), і навряд чи вона зможе ці симпатії повернути, занадто багато помилок зроблено", - додав він.

Щодо можливості його участі в новому проекті Стецьків зазначив, що "це не виключено": "Але не можна весь час думати, що кілька "геніальних голів" у Києві щось задумають - і відразу це втілиться в життя. Це - рух знизу…Але такий рух неминучий, я переконаний!".

При цьому радник висловив побажання, щоб "Пора" стала, можливо, ядром, ну, принаймні, активним учасником цього процесу". "Тому що як самостійний проект "Пора" перспектив одержати серйозний результат, на жаль, не має", - пояснив він.

"Те ж саме можна сказати і про інші партії, що не пройшли в парламент… До речі, це стосується і тих партій, які пройшли в парламент. Ризикну сказати, що якщо вони не переглянуть своєї тактики і стратегії, то можуть втратити вплив і залишитися осторонь політичного процесу", - зазначив радник.

"Я думаю, що для соціалістів і комуністів цей склад парламенту - останній, де вони присутні як фракції. На електоральне поле соціалістів дуже серйозно заходить БЮТ. Є проблеми в "Нашої України". У партії немає ідеології - і "НУ" повинна або одержати таку ідеологію, або вона втратить і ті залишки симпатій електорату, що у неї ще є", - пояснив Стецьків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування