Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вирішили боротися лише з горілкою, бо самогон – "національна святиня"

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 12:19

Верховна Рада взяла за основу два законопроекти, спрямовані на обмеження реклами алкогольних напоїв і тютюну.

За об'єднання цих законопроектів, внесених депутатом від БЮТ Миколою Томенком і депутатом від "Нашої України" Борисом Безпалим, проголосувало 399 парламентарів.

У своєму законопроекті Томенко пропонує заборонити зовнішню рекламу тютюнових і алкогольних виробів. При цьому рекламу тютюну пропонується заборонити з 1 січня 2007 року, а алкогольних виробів і пива - з 1 січня 2008 року.

Виступаючи з парламентської трибуни, Томенко повідомив, що, згідно зі статистикою, в Україні палить 41% громадян. При цьому, за його словами, у середньому по Європі цей відсоток складає 32%, у Росії - 36%, у Швеції - 22%.

При цьому автор другого законопроекту депутат Борис Беспалий, крім зазначених пропозицій, у своєму законопроекті пропонує передбачити заборону реклами тютюну й алкоголю на телебаченні.

Також депутат запропонував поширити на рекламу тютюну й алкоголю норми, що діють щодо реклами зброї, маючи на увазі спецдозволи, спецвиставки і спецвидання.

У свою чергу, голова підкомітету з питань реклами член Партії регіонів Олена Бондаренко запропонувала доопрацювати зазначені законопроекти, посиливши в них вимоги до реклами тютюну й алкоголю.

Депутат вважає, що можливо було б заборонити рекламувати пляшки, посуд з якого вживають алкоголь, а також пачки сигарет.

Під час обговорення один з депутатів висловив думку, що потрібно не забороняти рекламу алкогольних напоїв, а боротися із вживанням самогону. На це депутат від БЮТ Володимир Яворівський назвав самогон "національною святинею", а Беспалий сказав, що його місце – в етнографічному музеї.

У свою чергу, спікер Олександр Мороз, резюмуючи виступ депутатів, відзначив, що доросле населення України вживає алкоголь не через рекламу, а від безвиході, від того, що "нікуди себе діти".

Мороз вважає за необхідне викорінити моду на алкоголь і тютюн і пропагувати здоровий спосіб життя.

За словами Мороза, було б краще, якби на телебаченні замість реклами тютюну показували, наприклад, Томенка, який грає у футбол.


Ліга, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування