МЕЛЬНИЧЕНКО МАЄ НОВІ ПЛІВКИ ПО ГОНГАДЗЕ

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 13:17

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко заявляє, що у нього є додаткові записи, які стосуються справи Гонгадзе і які досі не були оприлюднені.

Про це він сказав, відповідаючи на питання членів тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування справи Гонадзе.

Зокрема, на питання чи є у нього нові матеріали, які не були надані попередньому складу комісії під головуванням Григорія Омельченка, Мельниченко сказав:

"Є нові матеріали, я готовий їх надати".

Крім того екс-майор висловив готовність віддати в Генпрокуратуру оригінали всіх записів після проведення міжнародної експертизи щодо їх автентичності.

За словами Мельниченка, посередником у проведенні експертизи може стати Парламентська Асамблея Ради Європи.

"Є рішення ПАРЄ і є офіційний лист, що вони готові бути посередниками у цій справі, узгодити питання з Генпрокуратурою та потерпілою стороною і знайти механізм проведення цієї експертизи", - пояснив він.

При цьому Мельниченко в черговий раз звинуватив Генпрокуратуру у небажанні співпрацювати з ним і затягуванні розслідування справи.

"Я готовий надати низку документів, які підтверджують факти маніпулювання речовими доказами і відповідають на питання, чому зволікають зі слідством", - сказав він.

Також Мельниченко вимагає від Верховної Ради розробити програму захисту свідків, оскільки "все ще відчуває загрозу своєму життю".

"Треба, щоб Верховна Рада зробила програму захисту свідків, яка передбачає певну кількість заходів, як це є у Сполучених Штатах Америки", - сказав він.

"До речі, в США мені пропонували у 2001 році таку програму, яка передбачала пластичну операцію, переїзд в інший штат, надання матеріальної допомоги і адаптацію", - додав Мельниченко.

"Але умова була, що я зникаю, я тоді свідомо відмовився", - додав екс-майор.

На думку Мельниченка, в Україні має бути прийнятий "закон про незалежного прокурора, який би вів резонансні справи з причетністю вищих посадових осіб".

Також, на переконання екс-майора, в Україні повинен працювати суд присяжних, де суддям буде надана довічна охорона.

"Стосовно себе я лише прошу вас, якомога швидше, поставити юридичну крапку в цій справі. Я готовий до співпраці, поки я живий", - заявив Мельниченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування