Генпрокурор визнав, що його заступник обмовив Турчинова і Кожем'якіна?

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 15:04

Заступник генпрокурора Віктор Шокін безпідставно звинувачував екс-голову СБУ Олександра Турчинова і його заступника Андрія Кожем’якіна в тому, що вони розвалили справу Гонгадзе.

Про це повідомляє прес-служба БЮТ, посилаючись на слова генпрокурора Олександра Медведька на засіданні парламентської комісії у справі Гонгадзе.

На засіданні слідчої комісії стосовно справи Гонгадзе генпрокурор "вибачився перед депутатами за неправдиві слова свого заступника Шокіна, який раніше в офіційних інтерв’ю звинувачував тодішнього голову СБУ Турчинова і його заступника Кожем’якіна в тому, що вони розвалили справу Гонгадзе", - йдеться у повідомленні.

"Я так не вважаю. Вони тоді вживали всіх необхідних заходів для розслідування. Я вибачаюсь за своїх коллег", — сказав Медведько.

Згадуючи події, за які Кожем’якін отримав таку оцінку від Шокіна, тобто операцію по затриманню Пукача в Ізраїлі, Кожем’якін зауважив, що його турбує одна деталь.

За його словами, тоді в ізраїльському Інтерполі Пукач, який в Україні вже чотири місяці звинувачувався у вбивстві, не був позначений червоною карточкою, що сигналізує місцевим правоохоронцям про негайне затримання.

"Отож, ізраїльські правоохоронці відмовилися затримувати Пукача, бо для цього не було достатніх підстав", - переказує його побоювання прес-служба БЮТ.

Кожем’якін запитав Медведька чи було проведене розслідування, хто в Генпрокуратурі допустив таку недбалість. Він припустив, що в Генпрокуратурі хтось таким чином покривав Пукача.

Медведько відповів, що йому нічого з цього приводу не відомо.

Як вважає Кожем’якін, справу Гонгадзе спробували використати у боротьбі з політичними опонентами.

Стосовно посадових осіб, які незаконно порушували кримінальну справу проти Кожем’якіна, буде подано у суд щодо порушення кримінальної справи, повідомляє прес-служба БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування