У Ющенка вважають, що він і Янукович йдуть в одному напрямку

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 17:09

Заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий заявляє, що різні галузі української влади єдині в стратегії зовнішньополітичного курсу, однак існують тактичні розбіжності.

"Є деякі тактичні розбіжності щодо деяких резонансних питань", - сказав Чалий відповідаючи на питання журналістів на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Разом з тим, він підкреслив, що "тактика не визначає стратегію курсу".

"Ми абсолютно впевнені, що сьогодні розбіжностей щодо зовнішньополітичного курсу в його стратегічному вимірі немає між галузями влади - законодавчою, виконавчою і президентською", - заявив Чалий.

Він також відзначив, що на сьогоднішній день стратегія зовнішньої політики закріплена на законодавчому рівні.

Також Чалий підкреслив, що президент Віктор Ющенко вважає за необхідне створення газового консорціуму в європейському тристоронньому форматі: між Україною, Росією і Німеччиною.

"Президент порушує це питання в європейський вимір консорціуму. Тобто, що він повинен мати новий поштовх для розвитку і вийти, як мінімум, на тристоронній українсько-російсько-німецький формат", - заявив Чалий.

Він відзначив, що саме такий формат "був проголошений, коли переговори тільки починалися". "Це питання знаходиться під увагою президента і він активно працює в цьому напрямку", - сказав Чалий.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування