Кучма вирішив, що Балога звільнив Базіва "куркам на сміх"

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 17:50

Екс-президент Леонід Кучма переконаний, що для України є добрим те, що до структур влади повертаються професіонали.

Так він відповів на запитання, як він розцінює повернення у владу на різні посади людей, які асоціювалися з його командою, передає УНІАН.

Кучма зазначив, що за часів його президентства "працювали професіонали і в уряді, і в адміністрації, і на регіональному рівні".

Реклама:

При цьому, за словами Кучми, він не підбирав людей за партійними списками: "У мене працювали представники всіх політичних сил і в уряді, і в адміністрації".

Повернення до владних структур професіоналів він назвав "благом". "Те, що повертаються професіонали, я думаю, це – благо. Неможливо за 10 років підготувати десь в іншому місці інших людей, вони всі варилися в одному котлі. Треба використовувати їх досвід", - зазначив Кучма.

Він також зауважив, що нинішній глава секретаріату президента Віктор Балога має "досвід добрий" і його заступник Арсеній Яценюк теж має досвід роботи в "критичних ситуаціях" ще за часів роботи в НБУ на посаді в.о. голови Нацбанку.

ВІДЕО ДНЯ

Торкаючись ситуації із призначенням радником Балоги Василя Базіва, якого майже одразу і звільнили з цієї посади, Кучма сказав:

"Це куркам на сміх така позиція. Його взяли радником до глави секретаріату і зробили з цього потім… Господи, Боже мій. І з якої він політичної сили? Скільки він там працював в адміністрації (президента)? Рік максимум? Напевно, не більше", - сказав він.

"Те, що він виходив з журналістами на зустріч і обнародував деякі позиції, в тому числі глави держави, він же не свої позиції оприлюднював. Перед цим він зустрічався зі мною і ми обговорювали що і по якій проблемі треба сказати. Ось і все", - сказав Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування