Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Мороз вирішили пропіаритись перед церквою

П'ятниця, 20 жовтня 2006, 20:10

Прем'єр Віктор Янукович доручив відновити роботу Комісії з питань повернення майна і нерухомості релігійних організацій і релігійних громад

Таке рішення він ухвалив "зважаючи на численні звернення представників різних релігійних конфесій, релігійних громад та організацій", повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Проект урядового рішення щодо відновлення роботи цієї Комісії доручено підготувати Віце-прем’єр-міністру Дмитру Табачнику.

Крім того, Глава Уряду дав доручення Міністерству юстиції при розробці проекту Закону України „Про основні засади внутрішньої та зовнішньої політики” передбачити в ньому правові норми, які б унеможливлювали розповсюдження поширення і пропагування ксенофобії, расизму та антисемітизму.

В свою чергу спікер ВР Олександр Мороз провів у п'ятницю зустріч із членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Звертаючись до учасників зустрічі Мороз підкреслив, що Верховна Рада України налаштована на співпрацю з конфесіями, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Тому що за вами стоять віруючі, а ставлення до релігійних громад з боку держави має бути поважним", - пояснив він.

Він висловився за доцільність ухвалення нової редакції Закону про свободу совісті в Україні, який, сказав він, стане своєрідним моральним кодексом.

"Церква повинна займатися душами людей і ніхто не має права втручатися у цю діяльність", - зазначив Олександр Мороз.

Підсумовуючи, Мороз запропонував учасникам зустрічі оформити свої пропозиції належним чином, пообіцяв сприяти від себе особисто і від імені Верховної Ради під час розгляду цих питань у парламенті і підтримав пропозицію про проведення регулярних зустрічей із представниками духовенства.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування