Росія провела хитру газову спецоперацію і шантажуватиме Януковича?

Субота, 21 жовтня 2006, 16:55

Екс-голова "Чорноморнафтогазу" Ігор Франчук вважає призначення Юрія Бойка на посаду міністра палива та енергетики спецоперацією Росії стосовно України.

"Я вважаю, що з часів незалежності України — це найхитріша спецоперація, яка була проведена Росією стосовно України", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

За його словами, сьогодні розвал нафтогазової системи країни відбувається дуже швидкими темпами.

"Таке враження, що "вони" дуже поспішають, розуміючи, що якщо не будуть "здані" облгази і не будуть консолідовані пакети їхніх акцій, якщо не розпочнеться модернізація газотранспортної системи, насамперед компресорних станцій (за що НАК не зможе розплатитися), і якщо в результаті за борги комерційним структурам, які пов’язані з російським капіталом, усе це не перейде у власність цих структур і не управлятиметься ними, то "вони" не виконають свого головного завдання, для вирішення якого і була проведена спецоперація під назвою "впровадження Бойка в Україну", - сказав Франчук.

"Сьогодні йдеться навіть не про приватизацію газотранспортної системи. Ідеться про приватизацію України з усіма її жителями та підприємствами", - вважає він.

Франчук висловив думку, що сьогоднішній прем’єр Віктор Янукович ще не повною мірою усвідомлює небезпеку, пов’язану з призначенням Бойка міністром палива й енергетики.

"Я вважаю, що сьогодні він ще не усвідомлює глибини проблем, які розкриються через півроку, максимум через рік. І він буде поставлений перед фактом. Кажу це серйозно, тому що сьогодні прем’єр є прем’єр, президент є президент, і я вважаю, що вони в цій ситуації в одному човні", - сказав він.

"Як свого часу Бойко шантажував Кучму, так потім він шантажував Ющенка. Чим це закінчилося? Угодою, за яку зняли Єханурова і відповідно до якої ціна газу для України різко зросла до 95 дол. за 1000 кубометрів. Наступним шантажуватимуть прем’єр-міністра", - вважає Франчук.

Водночас, за його словами, коментувати той період, коли НАК "Нафтогаз України" очолив Олексій Івченко, ще рано.

"На мій погляд, Івченко продовжував працювати на тих торованих рейках, які були створені попереднім керівництвом НАК "Нафтогаз", і якби він був хоч суперпрофесіоналом нафтогазової галузі, усе одно не зміг би змінити ситуацію", - сказав Франчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News