Тарасюк вирішив не злазити з двох стільців

Субота, 21 жовтня 2006, 20:17

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк не збирається залишати посаду голови Народного Руху України або виходити з партії в зв'язку з переходом НРУ в опозицію.

"Я високо ціную довіру партії і не можу її ігнорувати" - сказав Тарасюк на прес-конференції у Львові в суботу.

Він також підтвердив, що не збирається подавати у відставку з посади міністра закордонних справ.

"Питання закрите. Президент прийняв рішення, що міністри за його квотою залишаються в уряді", - сказав Тарасюк.

Відповідаючи на питання про можливість об'єднання з Блоком Юлії Тимошенко, лідер НРУ заявив, що його партія не збирається ні з ким об'єднуватися.

"Ми не збираємося ні до кого приєднуватися - ми самостійна політична сила", - сказав він, додавши, що після виборів до парламенту Рух пропонував національно-демократичним партіям об'єднання, але цього не відбулося, оскільки "всі думають про свої амбіції, а не про об'єднання".

На думку Тарасюка, БЮТ не є національно-демократичною політсилою, оскільки недавно була обнародувана інформація, що БЮТ подає заявку на вступ до Соцінтерну.

Тарасюк – лідер Народного Руху України, що входить до "Нашої України". В уряді Віктора Януковича працює за квотою президента, так само як і міністр оборони Анатолій Гриценко (безпартійний).

Фракція блоку "Наша Україна" 17 жовтня заявила про перехід в опозицію. До цього про свою опозиційність заявила фракція Блоку Юлії Тимошенко.

Усі міністри за квотою від блоку "Наша Україна" в уряді Віктора Януковича - міністр юстиції Роман Зварич, у справах родини, молоді і спорту Юрій Павленко, охорони здоров'я Юрій Поляченко, культури і туризму Ігор Ліховий - написали заяви про відставку.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування